Nu ook kamperen tijdens je wintertrip naar Jasper in Canada

Wie aan wintersporten denkt, denkt vast aan houten blokhutten en hotelkamers met open haarden. Maar voor de echte avonturier is er nu een alternatief, namelijk: een camperreis en wintersportvakantie in één.

Bekijk de deals, ga op avontuur door de Canadese Rockies en ontdek de vrijheid die een camper met zich meebrengt.

Ultieme vrijheid

Het is niet moeilijk in te beelden hoe vrij het voelt om ter plekke te bepalen waar je heen gaat. Naast het dorpje Jasper heeft Jasper National Park namelijk nog veel meer te bieden. Zo is ijsklimmen in Maligne Canyon een echte aanrader en mag je de scenische route van Icefields Parkway niet missen. Na een hele dag op de latten te hebben gestaan kun je ’s avonds voor je camper genieten van een prachtige sterrenhemel onder het genot van een eigen kampvuur en een warm drankje die je in je camper hebt bereid. Het hele gebied is een Dark Sky Preserve, wat betekent dat er ’s nachts nauwelijks kunstlicht te zien is. En laten dat nou ook juist de perfecte condities zijn om het noorderlicht te spotten.

 

 

Skiën in Marmot Basin

De geschiedenis van Jasper begint als spoorwegstadje en handelspost en in het pittoreske centrum druipt de historie van de geveltjes. Vandaag de dag draait het hier niet meer om treinen en goederen, maar om natuur. Het stadje ligt in het hart van het Jasper National Park, waar skiërs en snowboarders maximaal kunnen genieten van de prachtige pistes en poedersneeuw van Marmot Basin.

Festivalstad Edmonton

Voor je start met je camperreis kun je eerst Edmonton verkennen. De hoofdstad van de provincie Alberta staat ook wel bekend als dé festivalstad van Canada, met het hele jaar door festivals, evenementen en andere leuke activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het winterse Silver Skate Festival of het gigantische ijskasteel van Ice Castles.

Camperreis bij Sneeuwzeker Deals

Zelf ook eens een uniek wintersport kampeeravontuur meemaken? Via sneeuwzekerdeals.nl vraag je gemakkelijk de complete winterse camperreis van GoCanada aan. Deze 9- of 11-daagse reis is te boeken vanaf €1.098 per persoon, incl. KLM-vlucht naar Edmonton, een hotelovernachting bij aankomst, volledig uitgeruste camper, skipas en de mogelijkheid om gratis je eigen ski’s mee te nemen.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.