Dit zijn de genomineerden van de NN Art Award 2020

Voor het vierde jaar op rij vindt op woensdag 5 februari tijdens de openingsavond van Art Rotterdam de uitreiking plaats van de NN Art Award. Met deze prijs, die de afgelopen jaren een belangrijke graadmeter voor talent is gebleken, zet NN Group de schijnwerpers op de uitzonderlijke kwaliteit van Nederlandse kunstacademies. Eerdere winnaars waren de gebroeders Quistrebert (2017), Pauline Curnier Jardin (2018) en Katja Mater (2019).

De vier genomineerden voor de komende editie zijn bekend: Natalia Jordanova, Structura Gallery (Sofia, Bulgarije), Ana Navas, tegenboschvanvreden (Amsterdam), Noor Nuyten, Upstream Gallery (Amsterdam) en Koen Taselaar, Cokkie Snoei (Rotterdam)

NN Art Award

De NN Art Award is een stimuleringsprijs voor talentvolle kunstenaars die hun opleiding in Nederland hebben afgerond en blijk geven van authentiek en innovatief vakmanschap. Deelnemende galeries op de beurs dragen een van hun kunstenaars voor. De jury bepaalt vervolgens de 4 genomineerden. In de aanloop naar de uitreiking geven zij via Instagram-filmpjes en de wekelijkse GalleryViewer-podcast toelichting op hun werk. De uiteindelijke winnaar van de stimuleringsprijs ontvangt €10.000,-. Ook schaft NN Group werk aan van een van de genomineerden voor de NN-bedrijfscollectie.

 

 

Jury NN Art Award 2020

De jury bestaat dit jaar uit Sofia Hernández Chong Cuy (directeur Witte de With), Sietske van Zanten (directeur LAM Lisse), Katja Mater (beeldend kunstenaar), Jan Pieter Ekker (chef kunst Het Parool) en Els Drummen (conservator NN Group Art Collectie).

 

 

NN Art Award 2019

Afgelopen jaar ging de prijs naar Katja Mater (Galerie Martin van Zomeren). Met het prijzengeld heeft zij de filminstallatie Dare not|Read On kunnen realiseren. Volgens Mater valt het belang van de prijs niet te onderschatten: “Mede door het winnen van de NN Art Award heb ik een heel druk jaar gehad met leuke projecten. Voor mijn tentoonstelling bij P/////AKT heb ik de film Dear Sides gemaakt, een vervolg op Dare not|Read On. Deze solo-tentoonstelling voelt als een belangrijke stap in mijn werk, en is heel goed ontvangen.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.