Het Tulp Festival zet Amsterdam ook in 2020 weer in bloei

Tulp Festival Amsterdam zet de hoofdstad gedurende de hele maand april 2020 in bloei. Voor het zesde achtereenvolgende jaar geven honderdduizenden tulpen kleur aan het vroege voorjaar in de stad. Bewoners, bezoekers en bedrijven kunnen genieten van de vrolijke voorjaarsbloem op tientallen locaties in alle stadsdelen.

Fleurige rijen kuipen en schalen met tulpen verlevendigen straten, pleinen, winkelcentra, bruggen en stations. Diverse parken en tuinen van musea en hotels verrassen met fraaie tulpenperken. Tulp Festival verbindt de stad en nodigt uit tot een ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert. Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten. Volg het nieuws en actuele gegevens over de bloeiperiodes gedurende het festival via de website, Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

Nieuwe locaties en een nieuwe tulp

Tulp Festival 2020 waaiert opnieuw verder uit over Amsterdam. Naast een groot aantal vertrouwde locaties met ‘tulpenlinten’ in Noord, Centrum, Oost, West, Nieuw-West, Zuid, Amsterdamse Bos en Zuidoost, zien we in de maand april ook tulpen op nieuwe locaties, waaronder bij het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein, Artisplein, Haven IJburg, Metrostation Noord, Purmerplein en Plein 40-45. In het oog springende locaties zijn daarnaast het Amsterdamse Bos en de Hermitage met een presentatie van honderd soorten tulpen, geschonken door het Amsterdam Tulip Museum. Treinreizigers worden op de NS-stations Centraal, Sloterdijk, Amstel, RAI en Zuid verwelkomd met tulpen. Bijzonder fotogeniek zijn bruggen met tulpen, zoals de beroemde Magere Brug in Centrum, in West in De Clercqstraat en de Jan Evertsenstraat, in Oost de brug over de Ringvaart op de Wibautstraat en in Zuid de brug over het Zuider Amstelkanaal op de Amstelveenseweg.

 

 

Afhankelijk van het weer komen in de loop van april de tulpen in de volle grond tot bloei. Markante locaties zijn de tuinen van het Rijksmuseum en het Waldorf Astoria hotel, het Vondelpark met 30.000 tulpen rond het monument, de Apollolaan met 25.000 tulpen én de prachtige witte Peace-tulp voor het Hilton hotel, het Artisplein met een bonte verzameling tulpen, het Oosterpark en het Nelson Mandelapark in Zuidoost, waar de rode Bijlmertulp is geplant. Een nieuwe tulp die in april 2020 voor het eerst te zien zal zijn, betreft de AFAS-tulp. Deze zal feestelijk worden gedoopt op de Arena Boulevard.

Deelnemers Tulp Festival 2020

Deze deelnemers zorgen voor de zichtbaarheid van de tulp in het Amsterdamse straatbeeld gedurende de maand april 2020: AFAS, Amsterdam Tulip Museum, Amsterdamse Bos, Amsterdamse Poort, Artis, Biz Dam, Biz Damrak-Beursplein, Biz Rokin, Compagnon, Conservatorium Hotel, De Vergulden Eenhoorn, Doubletree Hilton-Centraal, EYE, Gelderlandplein, GVB (Metrostation Noord), Haven IJburg, Hermitage Amsterdam, Hilton Amsterdam, Hotel Arena, iBulb, KIT, Kalvertoren, Lloyd Hotel, Mövenpick Hotel, Museum Van Loon, NEMO Science Museum, NS/ProRail (stations Sloterdijk, Centraal, Amstel, RAI en Zuid), Oosterpark

 

 

Osdorpplein, Paleiskwartier, Park Plaza Vondelpark, Passengers Terminal Amsterdam, Port of Amsterdam, Pulitzer Hotel, Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Oost, Stadsdeel Nieuw West, Stadsdeel Noord, Stadsdeel West, Stadsdeel Zuid, Stadsdeel Zuidoost, UvA Roeterseiland Campus, Van Eesteren Museum, Van Gogh Museum, Vondelpark, Waldorf Astoria Amsterdam.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.