Het Conservatorium Hotel is anders dan alle andere luxe hotels in Amsterdam

Als Amsterdammer komt Fred van Eijk regelmatig in het Conservatorium Hotel. Een iconisch en luxueus hotel in Amsterdam, anders dan alle andere luxe hotels. Hoogste tijd om eens wat meer te weten te komen over de achtergrond van dit hotel. Robert Lee, Partnership Manager, is een enthousiast gesprekspartner.

Robert Lee

Robert Lee

Lounge

Robert, ik zit vaak in jullie mooie lounge in het atrium van het hotel; houd besprekingen met zakenrelaties of geniet even lekker in mijn eentje, weg van de drukte van de stad. Het hotel is niet gebouwd als een hotel, de naam geeft dat wel aan, en toch, wanneer je binnenkomt als gast, voel je je meteen in een warm bad. Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen?

De Lounge wordt inderdaad de ‘huiskamer van Amsterdam’ genoemd. Deze straalt een vertrouwde sfeer uit die lokale en internationale gasten aantrekt. Piero Lissoni’s kruising van modernisme en contemporaine luxe en vormen zijn goed te zien. Het daglicht geeft een speels contrast aan het design. Gedurende de hele dag kun je in de Lounge genieten van de beste koffies gemaakt door onze barista.

Het hotel ademt geschiedenis. Kun je iets vertellen over de historie van het gebouw?

In 1897 was de Rijkspostspaarbank gevestigd in het pand. Kenmerken van deze tijd zijn nog steeds terug te zien in bijvoorbeeld de hal in de Van Baerle Shopping Gallery. Daar staan op de muur spinnen en spaarvarkens, die refereren aan de plek waar mensen hun geld opsloegen.

het pand

Toen de Rijkspostspaarbank, na een reeks fusies, zijn kantoren moest verhuizen, kwam het gebouw in 1978 leeg te staan. Na vijf jaar leegstand werd het Sweelinck Conservatorium er gevestigd, dat bestond uit drie gefuseerde muziekinstituten. Er kwam een interne verbouwing aan te pas om het gebouw van Daniël Knuttel te moderniseren en te voorzien van akoestische klaslokalen.

In april 2008 was het Conservatorium van Amsterdam het gebouw ontgroeid. In 2008 kocht The Set Hotels het pand, onder meer vanwege het rijke verleden. Met als visie om de vroegere glorie in ere te herstellen, nam de bekroonde Milanese designer Piero Lissoni de leiding over de formatie van het hotel, waarbij de rijke historie verweven werd in de nieuwe functie van het gebouw.

 

 

Tot op de dag van vandaag werken wij nog steeds samen met het Conservatorium van Amsterdam. Elk jaar organiseren wij met hen de Expression of Art Award, waar jazzmuzikanten een podium krijgen in het hotel om op te treden en met elkaar te strijden om een beurs van €5000, aangeboden door The Set Hotels. Bovendien kunnen gasten elk weekend genieten van de muziek gespeeld door de studenten in de Lounge.

Wat maakt jullie anders dan andere luxueuze hotels in Amsterdam?

Conservatorium is gevestigd in het culturele hart van de stad, op een steenworp afstand van het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum. Ook zijn het Vondelpark en de meest luxueuze winkels van Amsterdam letterlijk om de hoek.

Wat ons ook anders maakt, is dat de restaurant- en barruimtes niet alleen hotelgasten aanspreken maar ook locals, die zich ’s ochtends laten verwennen in de eerste zonnestralen met heerlijke koffie en zoete verleidingen.

Bovendien bieden wij gasten deze lente een exclusieve ervaring. Wij zijn recentelijk een unieke samenwerking aangegaan met onze buren van het Van Gogh Museum. Ter gelegenheid van de tentoonstelling Van Gogh & Japan kunnen er twee speciale Van Gogh-suites geboekt worden. Ook kunnen gasten genieten van een Van Gogh & Japan Afternoon Tea in de Brasserie, geïnspireerd op de expositie.
Wat ons ook anders maakt dan andere luxueuze hotels in Amsterdam is dat wij elk jaar Art Months organiseren. Hierin zetten wij in maart, april en mei een kunstenaar in het zonnetje, waarbij zijn werk wordt tentoongesteld in onze Lounge. Op die manier verrassen wij onze vaste gasten en laten wij ze de Lounge op een andere manier ervaren dan zij gewend zijn.

Tevens wordt aan elke gast een persoonlijke Host toegewezen bij Het Conservatorium Hotel. De Host-afdeling is een nieuw concept, een combinatie van Conciërge en Guest Relations. Zij geven individuele service aan onze gasten. Onze Hosts zorgen voor het boeken van hun favoriete restaurant of regelen tickets voor dat ene museum waar ze naartoe willen. Onze Hosts geven hun lokale advies over Amsterdam graag door.

In Amsterdam slaap ik in mijn eigen bed, maar ik neem aan dat jullie kamers geweldig zijn. Kun je daar iets meer over zeggen?

Met acht verdiepingen en 129 kamers kunnen gasten in ons hotel kiezen tussen kamers variërend van een comfortabele Duplex Suite tot aan het penthouse. Elke gast heeft zijn eigen favoriet. Wij kunnen inspelen op de wensen en zo de perfecte kamer toewijzen. Zo hebben wij kamers met een balkon en zelfs een kamer met een dakterras, waar je een 360-graden uitzicht hebt over de Amsterdamse skyline. Veel van onze kamers kenmerken zich door historische architectuur en originele houten balken, dankzij het monumentale pand.

Onze kamers zijn ruim van opzet en beschikken over de meest geavanceerde technieken, zoals een state-of-the-art entertainmentsysteem, een grote regendouche, gratis wifi en luxe designfaciliteiten. Ze zijn comfortabel en hebben een intieme sfeer. Ook zijn zij ingericht met Nederlandse decoraties, zodat gasten zeker weten dat zij in Nederland zijn wanneer zij wakker worden.

 

 

Mijn favoriete suite is de Rooftop Suite. De historische details komen in deze kamer goed tot hun recht. De kamer is ingedeeld in verschillende hoogtes met daartussen een kleine trap naar de grote badkamer. Daar vind je een marmeren bad met geweldig uitzicht over Amsterdam.

En het Conservatorium Hotel staat ook bekend om zijn bar en restaurants. Wat bieden jullie zoal?

Het gastronomische aspect van het Conservatorium Hotel staat onder leiding van de gerenommeerde chef Schilo van Coevorden. Voor een Aziatisch geïnspireerde keuken kunnen gasten terecht bij Taiko Restaurant. De Brasserie & Lounge zijn te vinden op de binnenplaats van het hotel die op spectaculaire wijze van vloer tot plafond omgeven is door glas. Daar kun je terecht voor een lunch, high-tea of diner.

Tot slot is Tunes Bar gevestigd in het hotel, een chique, maar toch casual Gin & Tonic-bar. Je kunt er kiezen uit meer dan 30 verschillende gins. Kortom, genoeg mogelijkheden.

Tunes bar

Tunes bar

Mij valt altijd op hoe vriendelijk en professioneel het personeel is. Wat is jullie geheim hiervoor?

Wij creëren een fijne werkomgeving voor ons personeel en stimuleren hen in het verbeteren van hun competenties. Er zijn vele trainingen waar zij aan kunnen deelnemen en maandelijks vinden er feedbackgesprekken plaats.

Samenwerking komt niet alleen tot uiting in het hotel. Ook is dit te zien in ons hockeyteam en de vele activiteiten die wij voor werknemers organiseren. Tot slot wordt ons personeel goed getraind, zodat zij goed kunnen inspelen op de wensen en behoeften van onze gasten.

Als kers op de taart is er ook nog een bijzonder wellness- en fitness-aanbod. Je zou bijna het hotel niet meer uit willen. Toch biedt de locatie zo veel mogelijkheden. Wat zijn jouw persoonlijke tips?


Het Conservatorium Hotel beschikt over 1000 vierkante meter pure luxe met het Akasha Holistic Wellbeing Centre. Daar bevindt zich Amsterdams enige en unieke Watsu-bad, gemaakt voor speciale Watsu-behandelingen en begeleide meditatie. Hierin onderscheidt Akasha zich van andere spa’s. Watsu is een unieke behandeling, waarbij je in het water, op het ritme van de muziek gemasseerd wordt. Naast het Watsu-bad heeft Akasha een groot aanbod aan gezichts- en massagebehandelingen.

Een andere tip is mijn favoriete Gin & Tonic, de Nikka Coffey Gin. Dit is een van onze signaturen Gin & Tonics en is gemaakt door hetzelfde bedrijf als Nikka Whiskey. Er zit Fever-Tree Indian Tonic in en heel veel citrustonen met een garnering van mandarijnen.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.