Qatar Airways verheugt zich over de eerste vlucht naar Gaborone, Botswana

De inaugurele vlucht van Qatar Airways vanuit Doha naar de nieuwe bestemming Gaborone, Botswana, is op zondag 15 december geland op Sir Seretse Khama International Airport.

De vlucht werd bij landing begroet door Zijne Excellentie de Vicepresident van Botswana, de heer Slumber Tsogwane, en de Minister van Transport en Communicatie, de heer Thulagano Segokgo. De meervoudig bekroonde luchtvaartmaatschappij vliegt drie keer per week naar de hoofdstad van Botswana en is de enige niet-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij die naar het land vliegt.

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, zei: “Ik ben verheugd om Gaborone toe te voegen aan ons wereldwijde netwerk van meer dan 160 bestemmingen. Qatar Airways zet zich in voor de uitbreiding van haar netwerk in Afrika. Deze nieuwe route – onze 23e bestemming op het continent – is een volgende stap in het bereiken van dat doel. We zijn er trots op dat we de eerste luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten zijn die naar Botswana vliegt en we kijken ernaar uit om tienduizenden passagiers naar dit prachtige land te brengen”.

De heer Kabo Phutietsile, waarnemend CEO van de Civil Aviation Authority Botswana, vervolgde: “De nieuwe route van Qatar Airways zal naar verwachting de luchtvaartindustrie van Botswana een impuls geven dankzij groei van de werkgelegenheid en een overdracht van expertise. Het geeft het land de kans om volop gebruik te maken van de investeringen op vlak van infrastructuurverbetering die in het recente verleden zijn gebeurd, en hiervan de vruchten te plukken.

De komst van Qatar Airways zal de luchtvaartindustrie en de ondersteunende sectoren verder stimuleren en doen groeien.

Het zorgt voor een betere connectiviteit tussen Botswana en de vele gevestigde routes van Qatar Airways. De spin-offs bevorderen de groei van de economie van Botswana”.

Met deze inaugurele vlucht verwelkomt Qatar Airways de derde nieuwe bestemming in Afrika in 2019, na de reeds populaire routes naar Mogadishu, Somalië en Rabat, Marokko. Met Luanda, Angola, dat volgt in 2020, maakt de luchtvaartmaatschappij haar belofte waar om in het hele continent te groeien.

 

 

De luchtvaartmaatschappij vliegt naar Gaborone met haar Airbus 350-900, met 36 zitplaatsen in Business Class en 247 zitplaatsen in Economy class. Passagiers kunnen genieten van het revolutionaire interactieve entertainmentsysteem Oryx One aan boord, met keuze uit wel 4.000 audio- en video-on-demand opties en een uur gratis Wi-Fi voor passagiers.

Botswana is wereldwijd bekend om zijn ongerepte natuurlijke omgeving, met onder meer de Kalahari-woestijn en de Okavango-delta, wat de bestemming geliefd maakt voor safari’s en andere vormen van cultureel toerisme.

 

 

Qatar Airways heeft dit jaar een reeks nieuwe bestemmingen gelanceerd zoals Mogadishu (Somalië), Rabat (Marokko), Davao (Filipijnen), Langkawi (Maleisië), Izmir (Turkije), Malta, Lissabon (Portugal) en nu Gaborone (Botswana). In 2020 voegt de luchtvaartmaatschappij ook nog Luanda (Angola) en Osaka (Japan) toe aan het uitgebreide netwerk.


De nationale luchtvaartmaatschappij van de staat Qatar vliegt dagelijks van Amsterdam en Brussel naar Doha, de hub die verbindingen mogelijk maakt naar ruim 160 bestemmingen in het Midden-Oosten, Afrika, Azië, de Stille Oceaan en Amerika. Reizigers kunnen zonder meerprijs kiezen voor een stopover in Doha om hun vakantie te verlengen en deze opkomende stad te bezoeken.

Vluchtschema DOH-GBE-DOH

op woensdag, vrijdag en zondag

DOH-GBE
(QR 1377): Vertrek Doha 06:55u, aankomst Gaborone 16:50u

GBE-DOH
(QR 1378): Vertrek Gaborone 18:35u, Aankomst Doha 06:45u

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

 

Comments are closed.