Vlieg met de A350 van Qatar Airways vanuit Brussel

Qatar Airways kondigt aan vanaf 27 oktober een A350-900 Airbus toestel in te zetten voor vluchten vanuit Brussel naar Doha.

Passagiers krijgen met dit nieuwe generatie vliegtuig een unieke reiservaring aangeboden: het biedt een ongeëvenaard comfort en is alom geprezen om zijn ruime en stille twee-klassencabines, die zijn voorzien van een uitstekende geluidsisolatie. Zowel in Business Class als in Economy Class hebben passagiers het comfort van extra brede stoelen en meer beenruimte, ondertussen genietend van het uitzicht door de panoramische ramen.

 

 

Daarnaast krijgen reizigers natuurlijk de beschikking over de topklasse services van de vliegmaatschappij, zoals het Oryx entertainmentsysteem met ruim 4000 opties, en optimale connectiviteit dankzij in-flight Super WiFi en gsm-netwerken.

De A350-900 is het summum van technologie. Het vliegtuig is uitgerust met Rolls-Royce Trent XWB-motoren waarmee per passagier 25% minder CO2 uitgestoten wordt dan bij de huidige generatie vliegtuigen. De A350-900 heeft tevens de laagste CO2-uitstoot van alle wide-body motoren net als de A350-1000, waarvan Qatar Airways ook de ‘launch company’ is.

 

 

Het led-verlichtingssysteem in de cabine bootst natuurlijk daglicht na, wat het jetlag-effect verlaagt en zorgt voor meer comfort voor de passagiers. Het geavanceerde airconditioningsysteem garandeert daarnaast een optimale temperatuurregeling in het vliegtuig. De unieke regeling van het luchtvochtigheidsniveau en de uitermate efficiënte filters verzekeren een uitstekende luchtkwaliteit in de cabine. Ook daarin loopt het toestel qua efficiency voorop in de luchtvaartindustrie.

De A350-900 is voor 70% gemaakt van geavanceerd materiaal, bestaande uit een combinatie van composiet, titanium en moderne aluminium legeringen. Daarnaast zijn in de romp van het toestel koolstofvezels verwerkt, wat niet alleen het onderhoud vergemakkelijkt, maar ook zorgt voor brandstofbesparing en een verlaging van de bedrijfskosten met 25%.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.