Een Bijbels Kerstdiorama van 30 meter in Kerststad Valkenburg

Het is dé must see van 2019 in Kerststad Valkenburg: een 30 meter lang, ondergronds diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Zo uniek dat de Kro – Ncrv hier op 17 en 24 december aandacht aan besteedt met een speciale gastrol voor de Bisschop van Roermond.

Het kerstdiorama is een uitbreiding op de inmiddels in jaren opgebouwde kerstminiaturen-collectie. Tijdens kerst is ook de Jan Kruisen trouwgalerij toegankelijk en draait er een kerstfilm in de grotcinema. Als bezoeker kijk je dus je ogen uit in MergelRijk.

Kerstminiaturen in MergelRijk

Kerstminiaturen in MergelRijk is tegenwoordig een volwaardige pijler van Kerststad Valkenburg. Het is een aanvulling op het aanbod in Valkenburg tijdens de kerstperiode.

 

 

Honderden huisjes en honderden vrolijke personages in winterse dorpjes met tientallen bewegende kerstfabriekjes, kermisattracties, treinen, schaatsbanen en skipistes, zorgen voor een kerstbeleving in de grotten van Valkenburg. Een heuse Disney-parade wandelt door de grot en onderweg zweef je, zo lijkt het wel, boven de Efteling.

Ondergrondse galerij

In de Jan Kruisen portrettengalerij wordt vanaf dit jaar het speciaal hiervoor gemaakte Kerstdiorama tentoongesteld. Deze galerij is normaal alleen toegankelijk als officiële trouwlocatie of voor besloten gezelschappen, maar tijdens kerst is deze galerij nu ook toegankelijk. En op veler verzoek wordt dit jaar ook de veelgeprezen kerstfilm van de zandtovenaar vertoond in de grotcinema.

 

 

Vaste collectie MergelRijk

In MergelRijk raak je dit jaar dus niet uitgekeken. En mocht je nog nooit in MergelRijk geweest zijn, dan is dit meteen een unieke kans om de hele collectie van mergelbeelden, waaronder het kasteel van Valkenburg en de Nachtwacht van Rembrandt, te gaan aanschouwen. Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.kerstminiaturen.nl.

Televisie-uitzending

TV priester Roderick heeft elke dinsdagmiddag rond 16.00 uur een TV programma “Roderick zoekt het licht” (Kro – Ncrv) en in een twee luik op 17 en 24 december, komt het ontstaan van het kerstdiorama – ontwikkeld en gemaakt door Christina Tolsma en Peter Meurders – uitgebreid in beeld. De Bisschop van Roermond, Harry Smeets, was voor deze gelegenheid in MergelRijk om in het decor van het Kerstdiorama een speciaal geschreven kerstverhaal voor te lezen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.