Kinderactiviteiten tijdens de kerstvakantie in het Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de kerstvakantie (21 december 2019 t/m 5 januari 2020) is er in het Rijksmuseum van Oudheden voor kinderen van alles te doen in het teken van de tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’.

Aan de knutseltafels in de Tempelzaal kunnen ze, naar voorbeeld van het moois in de tentoonstelling, met klei en kleurtjes kerstversiering en kaarten maken. De tentoonstelling verkennen kan met de liefdesgodin Aphrodite. Zij is op Cyprus geboren. Ze kent er iedereen en weet alles over het eiland en de 9000 jaar geschiedenis.

 

 

Met de audiotour ‘Aphrodites favorieten’ laat ze kinderen haar favoriete voorwerpen en eilandbewoners zien. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn er om 15.00 uur interactieve rondleidingen voor het hele gezin. Daarnaast is er op de Egyptische tempel in de hal drie keer per dag een spectaculaire lichtshow (11.30, 13.30 (Eng.) en 15.30 uur). Alle extra activiteiten in de Tempelzaal zijn gratis bij een museumbezoek. De rondleidingen kosten €7,50 per gezin (vooraf aanmelden).

 

 

Tijdens de kerstvakantie (zaterdag 21 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020) is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandag en op tweede Kerstdag. Op Oudejaarsdag (dinsdag 31 december) sluit het museum om 16.00 uur. Op eerste Kerstdag (woensdag 25 december) en Nieuwjaardag (woensdag 1 januari) is het museum gesloten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.