Dit is het kunstwerk Studio Job van het Moco Museum

Op 8 november onthulde Moco Museum een larger-than-life wagen, ook wel ‘ticket office’, wat een verwijzing is naar de kunstwereld, wat soms een ‘circus’ lijkt. Hiermee maakt kunstenaar Job Smeets een knipoog naar het reizende karakter van tentoonstellingen, die mensen over de hele wereld samenbrengen om te shockeren en te verwonderen, exact als het ‘circus’.

In het verlengde van eerdere sculpturale werken van Studio Job als: ‘The Love Boat’ voor warenhuis Barney’s en ‘Automobile’ voor Landrover, is B*LLSH*T CIRCUS bij Moco een icoon binnen het kunstlandschap.

 

 

Inspiratie

Smeets legt uit dat het werk geïnspireerd is door ‘Pipo de Clown’, een bekend Nederlands Tv-programma uit zijn jeugd, wat het verhaal verteld een clown en zijn familie en vrienden, die allemaal wonen een kleurrijke wagen.

 

 

Over het kunstwerk

De buitenkant van de wagen is een melange van materialen als gegoten brons, een herkenbaar Studio Job-element, in combinatie met kostbaar hout, plastic en neon, een opvallende mix tussen oud en nieuw.
Ondanks de klassieke vorm van de wagen, is het kunstwerk volledig uitgerust met moderne faciliteiten als: verwarming, koeling, en twee werkstations voor echt kaartverkoop. De binnenkant van de wagen is net een knus kapelletje, compleet met een hand geverfde sterrenhemel een vlammend hart.

Studio Job werkte twee jaar lang aan het kunstobject voor Moco Museum.

“We zijn enorm gecharmeerd door Job zijn talent en hopen nog veel meer projecten samen te mogen doen. In Amsterdam of waar dan ook ter wereld.” – Kim en Lionel Logchies, eigenaren Moco Museum

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.