Skiën combineren met natuur: het kan in Geilo en Beitostølen

De skigebieden Geilo en Beitostølen zijn omgeven door nationale parken en bieden daardoor een unieke wintersportervaring. Naast skiën en snowboarden kun je namelijk ook de ruige Noorse natuur ontdekken. Ook is Geilo afgelopen maand uitgeroepen tot beste skigebied van Noorwegen in 2019. Boek je wintersport naar Geilo of Beitostølen via Norway Home of Skiing, een platform voor de mooiste skigebieden in Noorwegen.

Geilo

Skigebied Geilo is afgelopen maand door de World Ski Awards uitgeroepen tot het beste skigebied van Noorwegen in 2019. Dat is ook niet zo gek, want in Geilo (uitgesproken yay-low) vind je meer dan 50 skipistes en verschillende grote en kleine sneeuwparken. Het is er veilig voor de allerkleinsten, maar er is ook genoeg uitdaging voor de ervaren wintersporter. In de omgeving van Geilo liggen de nationale parken Hardangervidda en Hallingskarvet, die met hun diepe kliffen en uitzonderlijke uitzichtpunten een unieke kans bieden om de ruige Noorse natuur van dichtbij mee te maken.

 

 

Beitostølen

Zo’n 90 kilometer (hemelsbreed) ten noorden van Geilo, ligt het knusse skigebied Beitostølen. Hoewel het gebied compact is, is er met de 21 afdalingen, meer dan 300 kilometer aan langlaufroutes en prachtige natuur genoeg te ontdekken. Huur bijvoorbeeld een fat bike, ga paardrijden, maak een sneeuwschoenwandeling of stap op een traditionele hondenslee! Na een dag in de natuur is het heerlijk om terug te keren naar het idyllische bergdorpje Beitostølen voor een warme chocolademelk in een van de gezellige cafeetjes.

 

 

Goed bereikbaar vanaf Oslo

Vanuit Schiphol vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar het vliegveld van Oslo. Vanaf hier kun je de skigebieden makkelijk bereiken met een (huur)auto. Na 3 uur ben je in Geilo, en na 3,5 uur in Beitostølen. Ook kun je met de ferry vanuit Denemarken in Oslo komen en zo met eigen vervoer naar de skigebieden gaan.

Voor alle deals naar Geilo en Beitostølen ga je naar: boek.norwayhomeofskiing.com. Hier kun je een gevarieerd aanbod aan reizen vinden, inclusief het vervoer (ferryovertocht of KLM-vluchten) en overnachtingen! Je boekt bijvoorbeeld jouw wintersport naar Geilo, inclusief KLM-vlucht en overnachtingen al vanaf €354 per persoon met de Jong Intra Vakanties. En een wintersport naar Beitostølen inclusief ferryovertocht en overnachtingen al vanaf €449 per persoon met Oad.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.