In het Odenwald in Hessen is het genieten deze kerst

Wanneer de dagen kort zijn, de lucht helder en koud is en het overal naar vers gebakken peperkoek, glühwein en braadworst ruikt, zijn het Odenwald en de Bergstraße in kerststemming: meer dan 140 kerstmarkten zijn er in de regio Odenwald te ontdekken.

Hier stellen wij drie bijzondere kerstmarkten in de vakwerkstad Michelstadt, de grafenstad Erbach en het barokstadje Amorbach aan u voor. Maar ook alle andere kerstmarkten zijn een bezoek zeker waard. Kijk voor alle informatie op www.tourismus-odenwald.de.

Kerstmarkt in Michelstadt

Rondom het beroemde, oude stadhuis staan ontelbaar veel houten huisjes. In de glans van duizend lichtjes is er op het marktplein en in de smalle straatjes van alles te ontdekken. In het keldergewelf van de Kellereihof, een voormalig burchtcomplex, kunt u zien hoe ambachtslieden met passie hun vak uitvoeren. Een bijzondere verrassing zijn de grote, houten kerstfiguren: een kunstzinnig gesneden kerstpiramide, kleurrijke notenkrakers, engelen en nog veel meer brengen u gegarandeerd in kerststemming.

 

 

Openingstijden kerstmarkt Michelstadt: van 29-11 tot 22-12-2019. Wo/do 14-20 uur, vr 14-21 uur, za 11-21 uur, zo 11-20 uur. www.michelstadt.de

De Erbacher Schlossweihnacht

Al van ver lokken de ontelbare lichtjes van de kerstmarkt in Erbach, de Erbacher Schlossweihnacht. De prachtig verlichte gevel van slot Erbach fungeert hier als stijlvol decor voor een van de grootste kerstbomen van Duitsland. Slenter over het kleine marktplein, over het schilderachtige hofplein en door de straatjes van dit historische ‘stadje’. Tal van prachtig in kerststijl versierde houten huisjes creëren een bijzondere sfeer in deze voormalige grafelijke residentiestad in het Odenwald en wachten erop ontdekt te worden.

Openingstijden kerstmarkt Erbach: Tijdens alle vier adventsweekenden: vr 15 – 20 uur, za/zo 11 – 20 uur. www.erbach.de

Amorbach in de adventstijd

In de monumentale barokstad Amorbach in het Bayerischer Odenwald valt van alles te ontdekken: rondom het oude stadhuis, tussen de Mariazuil en de vorstelijke stallen, presenteren tal van kersthuisjes allerlei leuks en lekkers rondom het feest van de liefde.

 

 

Luister naar de feestelijke klanken van de trompetten en bazuinen die vanaf de toren van het oude stadhuis klinken. De ‘levende kerststal’ vertelt sfeervolle kerstverhalen in de chique ambiance van de vorstelijke stallen.

Openingstijden kerstmarkt Amorbach: In het eerste adventsweekend: vr 17-21 uur, za 13-21 uur, zo 11-20 uur. www.amorbach.de

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.