5 onmisbare tips voor het gebruik van je smartphone op reis

Ga je binnenkort een bijzondere reis maken? Misschien heb je nog niet nagedacht over wat je allemaal wil meenemen. Maar meestal is één ding zeker: je smartphone zal in ieder geval niet ontbreken. En dat is ook niet zo gek, want vandaag de dag heeft je smartphone steeds meer handige functies. Maar wat zijn de meest handige functies of apps voor op reis? En hoe zorg je ervoor dat je thuis komt zonder kapotte telefoon? We geven je 5 onmisbare tips voor het gebruik van je smartphone op reis.

1. Download offline kaarten

Als je op reis gaat naar een bestemming waar je nog niet eerder bent geweest, is het logisch als dat je de weg niet uit je hoofd hebt. Je kan je smartphone handig gebruiken om de weg te vinden met verschillende navigatie apps. Als je binnen de Europese Unie reist, mag je gratis gebruik maken van van je data abonnement in het buitenland. Maar als je vliegt naar een bestemming buiten Europa, moet je hiervoor betalen. Maar wist je dat je bij verschillende navigatie apps de kaart van je reisbestemming kan downloaden? Je kan de app dan offline gebruiken en je hebt dan geen internet nodig om de weg te zoeken. Zo houd je de kosten buiten je databundel zo laag mogelijk.

 

Lees ook dit artikel: 5x een Catalaanse cultuurvakantie

 

2. Betalen met je telefoon

Ben je al bekend met de handige opties om te betalen met je mobiele telefoon? Als je een Android telefoon of een iPhone hebt, kan je hier sinds een tijdje gebruik maken. Je zet je bankpas dan virtueel op je telefoon en gebruik Google Pay of Apple Pay. Zo hoef je je portemonnee niet overal mee naartoe te nemen en loop je ook niet het risico dat je je belangrijke pasjes verliest op reis. Neem contact op met je bank om erachter te komen of jij de optie al hebt om hiervan gebruik te maken in binnen- en buitenland.

 

 

3. Bescherm je telefoon met een stevige hoes

Het is natuurlijk de bedoeling dat je op reis enkel leuke dingen gaat doen en geen zorgen hebt. Wees goed voorbereid en zorg ervoor dat je telefoon niet zomaar kapot gaat. Tijdens je reis doe je waarschijnlijk meer dingen met je telefoon dan je gewend bent. Daardoor loop je ook meer risico dat je telefoon beschadigd bent. Zorg ervoor dat je voor vertrek een goede en stevige hoes hebt voor je smartphone. Bij GSMpunt bestel je de hoes die het beste bij je past gemakkelijk online. Zorg dat je voor een model kiest die voldoende stevigheid geeft.

4. Download handige apps

Zoals eerder gezegd, maak je binnen de Europese Unie gratis gebruik van je nationale databundel. Ook als je al op bestemming bent kan je gratis handige apps installeren op je smartphone. Maar natuurlijk is het een stuk handiger als je voor vertrek nadenkt over welke apps je reis makkelijker maken. Ga je met het vliegtuig? Download de app van bijvoorbeeld Schiphol. Zoek hierin je vlucht op en je krijgt handige updates op je telefoon. Ga je naar een land waar ze een andere taal spreken? Download een app die Nederlandse zinnen kan vertalen in de gewenste taal. Zo’n app kan zomaar heel goed van pas komen.

5. Koop een goede powerbank

Zeker als je een citytrip gaat maken naar steden zoals Londen of Barcelona, komt het heel vaak voor dat je de hele dag op pad bent. Het kan goed zijn dat de batterij van je smartphone het niet zo lang volhoudt. Er is niks vervelender dan een lege telefoon als je hem graag wil gebruiken. En natuurlijk wil je niet speciaal terug naar je hotel om je telefoon op te laden. Koop daarom voor vertrek een goede powerbank. Deze powerbank stop je gemakkelijk in je tas en je laadt er waar je maar wil je telefoon mee op. Let wel op dat je ook het kabeltje van je telefoon meeneemt in je tas.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.