Dit is het nieuwe winter-vliegschema van Dusseldorf Airport

De zomer is voorbij, de winter staat voor de deur. Tijd om het schema te wijzigen op Düsseldorf Airport. Het nieuwe winterrooster wordt op 27 oktober van kracht en biedt opnieuw een breed scala aan routes. Vanuit Düsseldorf, op slechts 60 kilometer van Venlo, zullen ongeveer 60 luchtvaartmaatschappijen naar bijna 140 bestemmingen wereldwijd gaan.

Aantrekkelijke verbindingen

De Airport biedt talloze aantrekkelijke verbindingen op korte, middellange en lange afstand. Zowel de zakenreiziger als de vakantieganger kan hier terecht. “Düsseldorf is de komende winter bij onze sterke luchtvaartpartners vol in beeld. Als gevolg hiervan kunnen passagiers een aantrekkelijk aanbod verwachten van vluchten met nieuwe bestemmingen en verhoogde frequenties op populaire routes “, aldus Thomas Schnalke, CEO van Düsseldorf Airport.

 

 

met name rond de populaire badplaatsen aan de Middellandse Zee en de Rode Zee hebben de luchtvaartmaatschappijen opnieuw behoorlijk uitgepakt. Een duidelijke trendbestemming in de winter is Hurghada. Onder andere Eurowings Sun Express, Condor, Corendon Europe en Tuifly vliegen op de Egyptische strandbestemming of verhogen hun frequenties aanzienlijk. Düsseldorf Airport verwelkomt ook een nieuwe luchtvaartpartner op deze route: voor de eerste keer in deze winter verbindt Holiday Europe Düsseldorf met Hurghada, Fuerteventura, Marsa Alam en Sharm El Sheikh. De luchtvaartmaatschappij gebruikt de vliegtuigtypen A320 en A321 op de routes.

 

 

Tuifly versterkt naast Hurghada het aanbod in de populaire vakantiebestemmingen Palma de Mallorca en Tenerife. Sun Express verhoogt de frequenties vanaf Düsseldorf naar Izmir en vliegt voor het eerst in de winter naar Beiroet in Libanon, Erbil in Irak en Diyarbakir in Turkije. Luchtvaartmaatschappij Condor richt zich ook op populaire zonnige bestemmingen op de middellange afstand. Onder de 14 winterzon-bestemmingen van Condor vallen bijvoorbeeld in totaal tot zo’n 18 keer per week vluchten naar de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura.

 

Dit zijn de hotspots van Turkije

Ontvang nu handige tips over Turkije. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Steeds meer citytrips

Lauda Air verhoogt de vliegfrequentie richting Malaga en Alicante. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar Sevilla op dinsdag en zaterdag vanuit Düsseldorf. Bovendien versterkt Lauda Air haar aanbod op de stadsroutes naar Milaan Bergamo, Stockholm Skavsta en Kopenhagen. Voor het eerst zullen deze routes in de winter tot vijf keer per week gevlogen worden. Flybe verhoogt zijn frequenties naar Manchester tot 22 keer per week. Alitalia verhoogt zijn verbindingen met Milaan tot twaalf keer per week.

Albawings zet de deze zomer ingezette samenwerking met Düsseldorf Airport ook in de winter voort. De luchtvaartmaatschappij verbindt Düsseldorf drie keer per week met de Albanese hoofdstad Tirana. De ook in de zomer nieuw toegevoegde luchtvaartpartner Loganair vliegt in de winter op Glasgow, een verbinding die drie keer per week wordt bediend.

Düsseldorf Airport: ook voor lange vluchten

Voor wie de wereld nog verder wil verkennen is er een groot aanbod aan langeafstands-bestemmingen vanuit Düsseldorf. Met ANA gaat het met het nieuwe wintervluchtschema voortaan elke dag met de Dreamliner naar Tokio. Singapore Airlines blijft vliegen met de comfortabele en stille Airbus A350 naar Singapore via vier wekelijkse verbindingen. Air China doet in de winter drie keer per week de Chinese metropool Beijing aan.

Emirates gaat twee keer per dag naar Dubai, Etihad Airways vliegt één keer per dag naar Abu Dhabi. Delta verbindt Düsseldorf Airport vijf keer per week non-stop met de Atlanta hub. Eurowings blijft in de winter vliegen op populaire langeafstandsbestemmingen in de VS als Miami, Fort Myers en New York. Met de Airbus A330-300 gaat het vervolgens verder naar Punta Cana en Varadero in het Caribisch gebied en ook met het charterverkeer naar Havana, La Romana, Montego Bay en Bridgetown.

Sculptuur van gietijzer van Jaume Plensa in Miami bij het Perez Art Museum


Tuifly vliegt voor het eerst in de winter naar Abu Dhabi en bedient één keer per week deze oosterse metropool. Corendon Airlines blijft ook na de zomer één keer per week op de Gambiaanse hoofdstad Banjul vliegen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.