De leukste outdoor activiteiten in de winterzon op La Palma

Als je denkt aan de winter, dan hoef je niet per se te denken aan sneeuw, handschoenen en wollen mutsen. Op het Canarische eiland La Palma is de gemiddelde wintertemperatuur 19 graden. Daarom is het bij uitstek een eiland voor actievelingen die hun vrije tijd graag besteden aan outdoor activiteiten zoals hiken en hardlopen.

Op La Palma vertoef je midden in de natuur en massa toerisme is nog niet tot het eiland doorgedrongen. Door de aangename temperatuur in de wintermaanden is het de bestemming bij uitstek voor outdooractiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een wandelpadennetwerk. Ook als je aan het trainen bent voor een marathon, hoeven de koude wintermaanden niet langer je trainingsdoelen in de weg te zitten. Op La Palma combineer je vakantie vieren met het sportieve leven.

 

 

Wandelpadennetwerk

Dwars door heel La Palma loopt een netwerk van zo’n 1.500 kilometer aan wandelpaden die al 2500 jaar gebruikt worden door de inwoners, al dan niet met ezels. De routes worden allemaal duidelijk aangegeven en voeren naar iedere uithoek van het eiland, ook naar plekjes die niet met een auto te bereiken zijn. De Sendero Local (lokale routes) zijn maximaal 15 kilometer lang en worden aangegeven met groene borden. De Pequeno Recorrido (korte routes) zijn geel en nemen maximaal zes uur in beslag. De Gran Recorrido (lange routes) tenslotte worden aangeduid met rode borden en kunt u afleggen in enkele dagen. Enkele voorbeeldroutes zijn de Caldera Rim wandeling langs de rand van een vulkaan, de Ruta de Los Volcanos (Route van de vulkanen), het kustpad rondom het hele eiland en de wandeling dwars over het eiland van Santa Cruz de la Palma aan de oostkant naar Puerto de Tazacorte in het westen.

 

 

Nationaal park

De Taburiente Caldera, een nationaal park gelegen in het midden van het eiland. Het park wordt gekenmerkt door een cirkel van spectaculaire pieken van bijna 2.500 meter hoog. Wie van plan is hier te gaan hiken, kan beter goed voorbereid beginnen met de juiste bergschoenen, water, bescherming tegen de zon en een wind- en waterdicht jack. De temperatuur kan namelijk aanzienlijk dalen naarmate je hoger komt, vooral in de wintermaanden.

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

Ultieme ontspanning

Een bezoek aan een bananenplantage of archeologisch museum (Benahoarita) mag niet ontbreken als je La Palma bezoekt. Strijk na een actieve dag neer op een terrasje in een van de charmante stadjes en geniet van heerlijke tapas met een goede lokale wijn, gemaakt van druiven die op de vulkanische bodems uitstekend gedijen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.