La Palma

La Palma ligt in de Atlantische Oceaan, is onderdeel van de Canarische Eilanden en het eiland ligt in het noord-westen van deze eilandengroep. La Palma is uitgeroepen tot een World Biosphere Reserve en een Starlight bestemming. La Palma is ook bekend als de "Isla Bonita" en de belangrijkste kenmerken van het eiland is de landschappelijke diversiteit. De verscheidenheid is van een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, met de zwarte zandstranden en kleine baaien. La Palma staat bekend om zijn spectaculaire nachtelijke hemel en de indrukwekkende natuurgebieden. Het is een bestemming die het hele jaar is aan te raden dankzij het mooie weer.

Bezienswaardigheden

De piscinas charco azul

Ontdek de bezienswaardigheden op La Palma en geniet van het bijzondere eiland.

Eten & drinken

Sigarenrollen op La Palma

Ontdek de eten en drinken hotspots op La Palma. Bekijk de beste restaurant tips hier.

Historie

Archeologische resten van Benahoritas Espantaleon La Palma

La Palma heeft een lange geschiedenis. Ontdek het indrukwekkende eiland.

Kunst & Cultuur

Santa Cruz de La Palma

La Palma is rijk aan tradities. La Palma bezit 2 verschillende soorten architectuur. Ontdek de cultuur van het eiland.

Natuur

Bosquedelos op La Palma

Ontdek de geweldige natuur op La Palm. Vulkanen, wandelpaden en meer.

Overnachten

Playa puerto naos La Palma

Kies je voor een hotel, een vakantievilla of wordt het een camping? Bekijk hier de mogelijkheden.

Sport & Vrije tijd

Paragliden op La Palma

Op zoek naar activiteiten op La Palma? Ontdek hier alle outdoor mogelijkheden op La Palma

Vervoer

Playa los Cancajos La Palma

Ontdek het vervoer op La Palma en de speciale tips. Vlieg voordelig, huur een auto of zeil op zee.

Winkelen

Seda handwerk

Winkelen mag je op La Palma echt niet overslaan! Bekijk hier de winkel tips en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

 

 

La Palma is een magisch eiland waar je oneindig veel natuur en cultuur ontdekt. Het is een eiland waar geleefd moet worden, dat ontdekt moet worden maar vooral waar genoten moet worden samen met vrienden en familie. Het eiland staat garant voor plezier voor jong en oud. Niet alleen vanwege het unieke landschap maar ook vanwege de vele activiteiten die worden georganiseerd. La Palma is van de hoogste top tot de bodem van de zee imponerend. Ontdek het eiland per boot, in de kano, op de fiets of wandelend over de bergpaden. De zwarte zandstranden verleiden je om een duik te nemen in het warme zeewater. In de kleine straatjes kun je shoppen, cultuur ontdekken en in de nacht van de sterrenhemel genieten.

Bezienswaardigheden

Op La Palma zijn tal van bezienswaardigheden te vinden. La Palma staat bekend als ‘Isla Bonita’ (het mooie eiland) en het belangrijkste kenmerk van het eiland is de landschappelijke diversiteit. De verscheidenheid is van een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, met de zwarte zandstranden en kleine baaien. La Palma staat bekend om zijn spectaculaire nachtelijke hemel en de indrukwekkende natuurgebieden. Ontdek de bezienswaardigheden op La Palma.

De mirador la Cumbrecita La Palma

De mirador la Cumbrecita

Het perfecte familie eiland

La Palma is de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie met kinderen. Het eiland biedt vermaak voor de hele familie, van jong tot oud. Niet alleen de schoonheid van het landschap zal een kind indrukwekkend vinden maar ook de veelzijdigheid aan activiteiten zoals kanoën of een boottocht zijn geweldig om te doen met het gezin.

Op La Palma zijn er vele wandelroutes die voor het hele gezin te bewandelen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een middag in het multi-adventure park waar de kinderen heerlijk kunnen razen terwijl jij op een afstandje geniet van een drankje en een hapje.

 

 

Als je kinderen dol zijn op zwemmen dan heb je op La Palma ook genoeg keuze. Vul een picknickmand met lekkere hapjes en kazen en breng een dagje door op het strand met het hele gezin.

Ook binnen zijn er genoeg activiteiten te vinden. Wat dacht je van een dagje naar een museum? Of bezoek het toerisme informatiecentrum waar je oude legendes en verhalen over de inwoners van La Palma ontdekt. Vergeet niet om een dagje shoppen en een bezoek aan een boerenmarkt in je vakantieplanning op te nemen.

Eten en drinken

Proef de heerlijke traditionele gerechten van La Palma. Zoals Chicharrones, queso asado con mojo en carne de cabra.

Historie

De geschiedenis van La Palma is eeuwenoud. De Benahoarieten, de oorspronkelijke bewoners van La Palma, noemden het mooie groene eiland Benahoare.

Kunst & Cultuur

La Palma is een eiland die rijk is aan tradities. La Palma bezit 2 verschillende soorten architectuur: de landelijke en de stedelijke.

Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz de La Palma

Natuur

Het eiland dat gevormd is door een vulkanische uitbarsting kent vooral ook veel groen. Veel inheemse planten en bomen zijn op La Palma te vinden.

Wandelen langs de vulkaan op La Palma

Wandelen langs de vulkaan

Overnachten

Op het eiland zijn er verschillende manieren om ‘s nachts langzaam onder een heldere sterrenhemel in slaap te vallen.

Sport & Vrije tijd

Geniet van de vele wandelroutes op La Palma. Of ga paragliden voor het allermooiste uitzicht.

Paragliden op La Palma

Paragliden op La Palma

Vervoer

Op ongeveer 4,5 uur vliegen bereik je met rechtstreekse vluchten La Palma. De prijzen van het huren van auto’s op La Palma zijn laag.

Winkelen

Winkelen op La Palma kan je het beste doen op de boulevards van de bekende badplaatsen. Een bezoek aan de Boerenmarkt in Puntagorda is zeker aan te raden.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s op La Palma

Patronato de Turismo de La Palma

Avenida Marítima 34
E-38700 Santa Cruz de La Palma
Spanje
Telefoon: +34922423100

twitter
Twitter: https://twitter.com/Visitlapalma_uk
Facebook: https://www.facebook.com/Visitlapalma_UK
Instagram: instagram.com/visitlapalmacanarias
YouTube: youtube.com/user/lapalmaturismo
Pinterest: pinterest.com/visitlapalma

 

Neem contact op met Verkeersbureau La Palma

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van La Palma