Innsbruck is de ultieme bestemming voor winterwandelaars

‘s Winters verandert Innsbruck in een wonderlijk winterlandschap. De charmante oude stad wordt omarmd door besneeuwde bergtoppen en huisvest rond de kerst maar liefst zes kerstmarkten. Al wandelend beland je van het ene ansichtkaart-plaatje in het andere. Steeds meer winterwandelaars vinden dan ook hun weg naar de Tiroolse hoofdstad.

Deze doelgroep komt niet voor adrenaline-kicks of snelle afdalingen, maar wil juist in alle rust de sneeuw onder hun voeten horen knisperen en de omgeving op zich in laten werken. Innsbruck Tourismus heeft de mooiste winterwandelingen op een rijtje gezet in een handige online tool en deelt hier vast enkele voorbeelden.

Bergwandelingen

Vanuit het centrum van Innsbruck vertrekken verschillende wandelingen de bergen in. Doordat de stad aan alle kanten wordt omringd door hoge toppen loop je al binnen een paar minuten de natuur in. Wandel richting de Olympische skischans en bewonder de vergezichten op de Panoramaronde, of kies voor de route richting Hungerburg, die langs de AlpenZoo en de Perspektivenweg voert. Deze laatste biedt niet alleen een prachtig perspektief op de stad, maar inspireert wandelaars ook hun innerlijke perspectieven te ontdekken op basis van de inzichten van de Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein.

 

 

Kerstmarkten

Wie lang niet genoeg heeft aan twee kerstdagen in het jaar kan in Innsbruck zijn hart ophalen. In de stad worden maar liefst 6 kerstmarkten georganiseerd, die allen hun eigen karakter en aanbod hebben. Neem vanuit het centrum de Hungerburgbahn naar de hoogstgelegen kerstmarkt met prachtig uitzicht over de verlichte stad. Neem de lift terug naar de stad en vervolg de route langs de markt van St. Nikolaus, de Swarovski kerstboom met meer dan 170.000 kristallen, de mooiste kerstmarkt van de Alpen en de boho-kerstmarkt van Wilten. De eerste markten openen al half november en de laatste sluit pas aan het eind van de kerstvakantie.

 

 

Keizers en keizerinnen

Hoewel het 500 jaar geleden is dat Keizer Maximiliaan l overleed, is zijn nalatenschap nog overal in de stad zichtbaar. Het gouden dak, dat het plein in het oude centrum siert, is misschien wel zijn meest bekende toevoeging aan de stad. Bezoek tijdens deze historische wandeling ook het keizerlijk paleis, dat halverwege de 18e eeuw werd verbouwd in opdrahct van Maria Theresa, en later, in opdracht van de beroemde keizerin Sissi, een Rococo make-over onderging. Andere hoogtepunten op deze keizerlijke route zijn: de Triumphpforte, de Leopold- en Rudolfsfontein, het Damenstift, het Tiroler Landesmuseum, de St. Jakobskerk, de Jesuïtenkerk en de hofkerk. Meer hang naar historie? Bezoek dan ook Schloss Ambras, net buiten de stad.

Sneeuwschoenwandelen

Liever buiten de gebaande paden? Met goede sneeuwschoenen – en die zien er allang niet meer uit als oude tennisrackets – en een waterdichte broek kun je ook ongeprepareerde routes bewandelen. Laat je eigen voetsporen achter in de kraakverse sneeuw en ontdek de prachtige omgeving van Innsbruck. Verken bijvoorbeeld de pieken van Patscherkofel, het Miemingerplateau en Stubai. Een handige online zoekmachine helpt je bij het vinden van routes op basis van vertrekpunt, afstand en niveau.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.