Skiën en het Noorderlicht spotten in Narvik

Het skiresort van Narvik is dé plaats bij uitstek om het Noorderlicht te spotten tijdens je wintersportvakantie in Noorwegen. Vanwege de noordelijke ligging en perfecte omstandigheden laat de befaamde Aurora Borealis zich hier regelmatig zien. Een reis naar Narvik kun je boeken via Norway Home of Skiing, een platform voor de mooiste skigebieden in Noorwegen.

Skiën in Narvik

Met 6 liften, 14 pistes en 1 kabelbaan is Narvik in Noorwegen een gezellig en knus skigebied met faciliteiten voor iedereen. Naast de 14 afdalingen zijn er namelijk ook genoeg mogelijkheden tot off-piste skiën en worden er jaarlijks meerdere Alpine-wedstrijden gehouden. In maart 2020 komt het junior wereldkampioenschap Alpineskiën bijvoorbeeld naar Narvikfjellet. Naast de perfecte omstandigheden om wedstrijden te houden biedt deze berg een prachtig uitzicht over het imposante omliggende gebergte en de diepe fjorden. En wanneer je na een dag skiën van de berg komt heb je direct toegang tot het stadsleven van Narvik waar je een aantal fijne restaurants en bars vindt voor een avond vol gezelligheid.

 

 

Noorderlicht spotten

Wat Narvik echt bijzonder maakt is de mogelijkheid om het Noorderlicht te spotten. Het skigebied ligt namelijk in het noorden van Noorwegen, precies tussen de steden Tromsø en Bodø in. Wanneer de zon onder is gegaan reis je met de in 2019 aangelegde, kabelbaan in 7 minuten naar de top van de berg. Op 659 meter hoogte vind je een gezellige lodge met een panoramisch uitzicht, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je wacht tot het Noorderlicht zijn intrede maakt, als je geluk hebt natuurlijk. Het Noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, is een spectaculair fenomeen. Eenvoudig gezegd, wordt de groene lichtgevende waas veroorzaakt door stormen op het oppervlak van de zon, die geladen zonnedeeltjes naar de aarde sturen. Wanneer deze deeltjes de atmosfeer van de aarde raken geven zij een reactie op de zuurstof, wat de groene kleur veroorzaakt.

 

 

Narvik heeft een eigen vliegveld

Narvik is vanuit Nederland het beste te bereiken per vliegtuig. Vanuit Schiphol vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar het vliegveld van Oslo, waarna je kunt overstappen op een vlucht naar de lokale luchthaven Harstad/Narvik. Hier pak je een bus die je in 50 minuten naar het skigebied van Narvik brengt.

Voor alle deals naar Narvik ga je naar de website. Reizen via dit platform zijn altijd inclusief vervoer en overnachtingen! Je boekt bijvoorbeeld jouw wintersport naar Narvik, inclusief vlucht, shuttleservice en overnachtingen vanaf €1.019 per persoon met Oad.

Wil je meer informatie over Narvik en de andere Noorse skigebieden? Bekijk de website van Norway Home of Skiing en zie welke mogelijkheden het land nog meer op wintersportgebied te bieden heeft.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.