Mount Olympus in Griekenland: voor de echte avonturiers onder ons

Mount Olympus, in het noordoosten van Griekenland, staat sinds de tijd van Homerus bekend als het huis van Zeus en de belangrijkste Griekse goden en is de geboorteplek van de Olympische Spelen. Maar wist je dat deze berg ook de hemel is voor avonturiers? Van hiken tot paragliden en van raften tot mountainbiken en een jeep safari: Mount Olympus is de perfecte uitdaging.

Mount Olympus ligt op de grens van de regio’s Thessalië en Macedonië, stijgt bijna direct uit de Egeïsche Zee en heeft een hoogte van 2917 meter. Het is de hoogste berg in Griekenland en tevens het eerste nationale park. Naast steile hellingen vind je smalle en dicht beboste kloven met watervallen en grotten. Het park heeft een rijke flora en fauna met wel 1700 planten, 30 soorten zoogdieren, 100 soorten vogels en 18 soorten reptielen. Om er te komen vlieg je rechtstreeks naar Thessaloniki vanaf Schiphol en Eindhoven. Vanaf daar bereik je het dorp Litochoro, aan de voet van de berg, binnen ongeveer twee uur.

 

 

Hikend of met een mountainbike Mount Olympus ontdekken

Voor hike en mountainbike liefhebbers is Mount Olympus in Griekenland het paradijs! De berg heeft twee pieken. Mitykas is met 2917 meter het hoogst en deze piek is voor de echte dare devils. Maar je hoeft niet voor extreem te kiezen om je eigen Olympische ervaring te hebben. Je hebt namelijk nog een piek: Scolio. Deze piek is 2911 meter hoog en toegankelijker dan Mitykas. De paden variëren in moeilijkheidsgraad van drie tot acht volgens de internationale bergsportnormen. Een volledige tocht naar de piek duurt twee tot drie dagen en onderweg kom je de schilderachtige kloven en watervallen tegen en slaap je in een van de hutten langs het pad. Je kunt op eigen houtje de tocht maken maar je kunt ook een gids boeken. Er zijn diverse bedrijven die begeleide trektochten of mountainbike tours aanbieden voor individuen en groepen, waaronder families. Ze bieden ook informatie over geschikte voorbereiding, uitrusting en kleding.

 

 

Extreme sporten in Olympus

Wil je hetzelfde uitzicht op Mount Olympus als de goden? Kies dan voor paragliden. Voor deze adembenemende vlucht hoef je geen ervaring te hebben. Je wordt namelijk begeleid door een ervaren instructeur. Wil je vanaf 600 meter vliegen of vanaf 1.300 meter? De keuze is aan jou! Tijdens de vlucht heb je een waanzinnig uitzicht op de berg, de pittoreske dorpjes, de vallei tussen Mount Olympus en de Egeïsche zee.

Ben je liever op het water? Dan is raften de ultieme extreme sport voor jou. Met een boot en vijf andere adrenaline junkies race je op het water langs de eeuwenoude bossen en spot je onderweg verschillende vogelsoorten als reigers en flamingo’s.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.