Emirates en flydubai kondigen 3e jaar van strategisch partnerschap aan

Meer dan 5.2 miljoen passagiers profiteerden al van de efficiënte verbindingen op het Emirates en flydubai netwerk sinds de luchtvaartmaatschappijen uit Dubai hun samenwerking begonnen in oktober 2017. Vandaag kondigde Emirates aan voor het derde jaar op rij de handen ineen te slaan met flydubai waardoor reizigers blijven profiteren van het wereldwijde netwerk van de twee luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast hebben zo’n 800.000 Emirates Skywards Members meer dan 1.5 miljard aan Skywards Miles op Emirates en flydubai codeshare routes verdiend in de afgelopen twaalf maanden.

Een nieuwe mijlpaal

Bij benadering van de mijlpaal van de driejarige samenwerking zei HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter en Chief Executive van Emirates Group en voorzitter van flydubai: “De strategische samenwerking tussen Emirates en flydubai is een groot succes, mede door de vele voordelen die de samenwerking brengt aan reizigers, beide luchtvaartmaatschappijen en Dubai. Emirates en flydubai zullen de partnerschap verder ontwikkelen voor een nog betere reiservaring voor passagiers en andere belanghebbenden.”

 

 

Wereldwijd netwerk

Vandaag de dag kunnen Emirates passagiers gemakkelijk hun vlucht verbinden met 94 bestemmingen uit het flydubai netwerk via Dubai International Airport en flydubai passagiers hebben daarentegen toegang tot 143 bestemmingen binnen het Emirates netwerk. Wereldwijd zijn Belgrade, Bucharest, Catania, Kathmandu, Kiev, Kilimanjaro, Krakow, Salalah, Tbilisi en Zanzibar favoriete flydubai bestemming van Emirates reizigers.

Het strategische partnerschap tussen Emirates en flydubai gaat verder dan alleen code-sharing, het betreft ook commerciële initiatieven zoals betere tarieven voor reizigers en luchthavenactiviteiten om overstappen tussen de luchtvaartmaatschappijen te vereenvoudigen en het afstemmen van de loyaliteitsprogramma’s zodat reizigers meer punten kunnen verdienen en deze op meer plekken kunnen gebruiken.

 

 

Betere verbinding in Dubai

Deze week verhuisden ook zeven flydubai vluchten van Terminal 2 naar Terminal 3 op Dubai International Airport (DXB), waardoor reizigers gemakkelijker en sneller kunnen overstappen van Emirates naar flydubai en andersom. Deze verhuizing betekent dat de minimale overstaptijd verkort is tot 90 minuten

Vluchten vanaf Dubai naar Almaty, Basra, Dar es Salaam, Kilimanjaro, Nur-Sultan, Sofia, en Zanzibar vertrekken nu vanaf Terminal 3 – waardoor er in totaal 22 vluchten vanaf DXB Terminal 3 vertrekken.

Meer voordelen onder hetzelfde loyaliteitsprogramma

Emirates Skywards werd in augustus 2018 het gezamenlijke loyaliteitsprogramma van Emirates en flydubai – waardoor leden meer gemak en simpliciteit ervaren met een enkel betaalmiddel en een homogene manier van Miles sparen. Deze worden nog steeds het meest uitgegeven aan vluchtvoordelen zoals upgrades. Zo ruilden leden afgelopen jaar ongeveer 500 miljoen Miles in op flydubai vluchten, met als top bestemmingen: Dubai, Beirut, Karachi, Alexandria, Tbilisi, Sabiha Gokcen, Bucharest, en Baku.

Het gecombineerde ledenbestand van meer dan 25 miljoen Skywards Members is actiever dan ooit tevoren doordat het programma haar partnerportfolio blijft uitbreiden en leden meer kansen biedt om Miles te verzamelen en te gebruiken. Ook kunnen Members sneller naar het volgende lidmaatschapsniveau rijzen en gebruik maken van voordelen zoals loungetoegang en fast track rijen voor immigratie en check in.

Efficiëntere vluchtroutes

De samenwerking heeft ervoor gezorgd dat beide luchtvaartmaatschappijen hun routes en vliegtuiggebruik hebben kunnen optimaliseren. Hierdoor kunnen reizigers het hele jaar door gebruik maken van seizoensgebonden routes terwijl beide luchtvaartmaatschappijen nieuwe markten ontdekken. Een voorbeeld hiervan is de Dubai-Zagreb-route waarbij Emirates tijdens de zomer met een grote wide body vliegt terwijl flydubai dit in de wintermaanden overneemt met een kleiner toestel. Op 10 december zal flydubai de Dubai-Yango route overnemen van Emirates waardoor zij zich kunnen concentreren op nieuwe vluchten naar Thailand en Cambodia.

Succesvolle netwerkoptimalisering tussen beide luchtvaartmaatschappijen op vluchten naar Multan, Mashad, Bangkok, Dhaka, en Male hebben voor flydubai capaciteit vrijgegeven voor vluchten naar Krakow, Catania, Helsinki, Naples, Sochi en Krabi.

Emirates en flydubai zullen nauw samen blijven werken om vluchtroutes beter af te stemmen met als doel verbindingen voor reizigers te optimaliseren en het aantal overstapverbindingen tussen beide luchtvaartmaatschappijen te verhogen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.