5 Kerst-Cadeau-Trips met Logis

Romantisch struinen door Parijs, als een prinses in een Frans kasteeltje of toch liever naar zo’n wereldberoemde Duitse kerstmarkt? De feestdagen komen er weer aan! Voor iedereen die wel toe is aan een paar winterse nachtjes weg, komt Logis Hotels met 5 Kerst Cadeau Trips. Reisjes met maximale kerstsfeer en minimale stress. Vol twinkelende lichtjes, prachtig gedecoreerde etalages en mokken warme glühwein. In Frankrijk, Duitsland en zelfs Spanje, tenslotte toch het geboorteland van Sinterklaas. Kortom: laat je inspireren en geef jezelf deze decembermaand eens een heerlijk tripje cadeau!

1. Xmas romance: Parijs

Oh Paris! Er is weinig zo romantisch als de Franse hoofdstad en dan helemaal met de feestdagen. Zwijmel onder de Eiffeltoren, schaats op het dakterras van Galeries Lafayette of bij Le Grand Palais en droom weg bij de etalages van de stijlvolle warenhuizen. Wist je dat Parijs ook kerstmarkten heeft? Mais oui. Kom je wat later – zeg met Oud en Nieuw – dan is al dat twinkelend moois er uiteraard nog. Slapen doe je hartje stad, in Logis Hotel Montparnasse. Versailles pakt het zoals altijd koninklijk aan, met muziek-, dans- en toneelvoorstelling de Koningstocht en verschillende concerten in het paleis. Kasteel Vaux le Vicomte, ook wel bekend als Petit Versaille, verandert speciaal voor kerst in een betoverd paleis. Beide match je met een overnachting in Hôtel la Résidence du Berry.

 

 

2. Hallo chateau: Franse Loire

Kerst in een kasteel? De mooiste kastelen aan de Loire vieren winters feest van 7 december tot 5 januari. Waan je een ware royal in Amboise, Azay-le-Rideau of Villandry. De regio staat niet alleen bekend om die prachtige koninklijke optrekjes, ook voor de kerstinkopen zit je hier goed. Mooie wijnen, topkwaliteit truffels en winkeltjes met de meest uiteenlopende kerstversiering – de Loire heeft het. Overnacht in Logis Hôtel Troglododo, een bijzondere locatie bij het kasteel van Azay-le-Rideau, of kies voor een 18e -eeuwse herberg en boek Logis Auberge de Caillère. En dan is er nog de nieuwe Logis-aanwinst Le Clos de Sureaux, kleinschalig met vijf kamers en een uitstekende keuken.

3. Duitse kersttraditie: Dresden

Shoppen, shoppen, shoppen! De Duitse kerstmarkten zijn ervoor gemaakt en de oudste, de Striezelmarkt, vind je in Dresden. Struin van kraam naar kraam, warm op met een mok glühwein en neem er meteen een bratwurst bij – het is tenslotte feest. Dresden viert de kerst behalve met markten ook met veel muziek, shows en opera’s. Saksen kent sowieso een eeuwenoude kersttraditie, met grappige evenementen als het bakken van ’s werelds zwaarste kersttol. In het hart van de deelstaat vind je Moments Boutique Hotel, waar je comfortabel overnacht en ze in restaurants Wolfgang’s een heerlijke lokale adventsbrunch serveren.

 

 

4. Sinterklaas en kerstmarkten op z’n Frans: Elzas-Lotharingen

Niet alleen kerst, maar ook Sinterklaas wordt in Lotharingen groots gevierd – de Goedheiligman komt hier alleen wel een dagje later. In Nancy gaat dat gepaard met straatoptredens, lichtshows en parades, in Logis le Clos Jeannon slaap je er vlakbij en geniet je van topkwaliteit gerechten bij deze Table Distinguée. In de Elzas wemelt het van de kerstmarkten en droom je weg in sfeervol versierde dorpjes, verstopt in de wijngaarden. L’Hôtel du Parc is de perfecte uitvalsbasis voor de markten van Colmar, Riquewhir of Ribeauville waar je de mooiste handgemaakte producten koopt. De oudste markt van Frankrijk en de grootste kerstboom van Europa zijn te vinden in Straatsburg, kun je mooi overnachten in Logis Hotel Ettenheim.

5. Kicken kerstversiering: schitterend Malaga

Spanje is wellicht niet de eerste bestemming die bij je opkomt als je aan de feestdagen denkt, maar ook hier is het hartverwarmende kerstgevoel volop aanwezig. Neem nou Malaga, een prachtige stad die eind november wordt omgetoverd tot een waar sprookje vol lichtjes, markten en evenementen. De Kerststallen Tour mag je eigenlijk niet missen, deze wandeltocht voert langs meer dan twintig stalletjes, waaronder die in het stadhuis met meer dan 300 figuurtjes. En om toch een beetje in Spaanse sferen te blijven: in Nerja, op een klein stukje rijden van de stad, slaap je in Hotel Paraiso del Mar meteen aan zee.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.