Thassos & Lefkada, extra vluchten naar de Griekse eilanden in 2020

In 2020 voegt TUI Thassos toe aan het aanbod en introduceert Corendon een nieuwe vliegverbinding naar Lefkada. Waarom moet je nu al gaan juichen? Omdat dit echte Griekse parels zijn! Verwacht prachtige zandstranden omgeven door wilde natuur, eeuwenoude kastelen en tempels, hikes naar verlaten plekken en watervallen waar je u tegen zegt. Is het al 2020?

Thassos – de perfecte combinatie tussen rust & avontuur

Vanaf 2020 vlieg je naar Kavala, pak je daar de boot en bereik je in minder dan een uur Thassos eiland. Het is het meest noordelijke eiland in Egeïsche zee en ligt vlakbij de kust van het Griekse vasteland. Ja, dit kun je dus goed combineren!

Thassos is de perfecte bestemming voor families. Zo zijn er prachtige stranden zoals Paradise Beach, Golden Beach en Alyki Beach maar ook een natuurlijk zwembad ‘Giola’. Thassos biedt ook avontuur! Zo zijn er de afgelopen jaren diverse duikcentra geopend en kun je een duik nemen tussen riffen en oude scheepswrakken. Naast duiken zijn er over het hele eiland veel wandelpaden die naar verlaten plekken, kastelen en grotten leiden, spannend en mooi!

 

 

Deze hoogtepunten mag je in ieder geval niet missen:

  • Het eeuwenoude Agora, een plek waar je oude tempels, de overblijfselen van heiligdommen en een oud theater vindt
  • Het klooster van Aartsengel Michael, beschermer van het eiland, met een geweldig uitzicht op de zee
  • Traditionele dorpen, zoals Panagia, Potamia en Theologos, waar je een folkloremuseum vindt

 

 

Lefkada – het Griekse droomeiland

Vanaf 2020 vlieg je naar Preveza en vanaf daar is het slechts 30 minuten rijden naar Lefkada. Het eiland ligt in de Ionische zee en is door een smalle brug verbonden met het vasteland. De rit, over zee, naar het eiland is al adembenemend maar dan heb je Lefkada nog niet gezien!

Lefkada is beroemd vanwege haar stranden. Wellicht heb je de foto’s al eens voorbij zien komen maar de werkelijkheid overtreft alle verwachtingen. Ontdek de adembenemende zandstranden, de turquoise zee, omringd door de wilde natuur. De stranden die je zeker niet mag missen zijn Porto Katsiki, Kathisma en Egremni.

Naast stranden vind je in Lefkada pittoreske kustdorpen, zoals: Nidri en Agios Nikitas, een indrukwekkende waterval ‘Dimosari’, uitstekend eten en een hoop leuke activiteiten. Zo kun je bij het strand Agios Ioannis en Vassiliki windsurfen en kitesurfen omdat de wind daar in de zomer erg sterk is. Ook kun je in Lefkada waanzinnig duiken tussen grotten, riffen en scheepswrakken en hier bieden ze ook de optie om s ’nachts te duiken, voor de dare devils onder ons.

Het landschap in Lefkada is bergachtig en daardoor geschikt voor mountainbiken en hiken. De oude wandelpaden leiden naar bergdorpen, kleine bossen en watervallen. Naast zelf te voet of met een fiets op ontdekking gaan kun je ook een tour boeken via een lokale partij. Deze partijen bieden tours aan voor ieder niveau.

Laat 2020 maar komen!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.