Centraal-Amerika door een zakelijke bril

Organisatoren en aanbieders van zakelijke reizen en incentives worden steeds meer op de proef gesteld als het om hun creativiteit gaat. Uniciteit, bereikbaarheid, value for money en kwaliteit voeren het wensenlijstje aan. Stuk voor stuk sterkten van de Centraal Amerikaanse landen, verenigd via het Central American Tourism Agency (CATA). Het tropische klimaat, de natuurlijke en culturele diversiteit en de vele mogelijkheden om zaken en ontspanning te combineren maken de mogelijkheden schier eindeloos. Voeg de ongeëvenaarde gastvrijheid en lokale keuken daaraan toe en alle ingrediënten zijn voorhanden.

Panama

Panama City’s oude centrum, de exotische stranden van Bocas del Toro of onderdompelen in de emberá cultuur, Panama is met recht een top MICE-bestemming. Met een gevarieerd scala aan evenementlocaties en ditto infrastructuur. Het nieuwe Amador Convention Centre in Panama-stad, ontwikkeld door toparchitect Norman Foster, combineert traditie met avant-garde en modern design. Met 58.000 m2 en capaciteit tot 25.000 gasten meteen het grootste in de regio.

 

 

Costa Rica

Costa Rica is het equivalent van natuur, stranden, wildlife, maar ook zeer geschikt voor congressen en zakelijke bijeenkomsten. Niet alleen vanwege het vorig jaar geopende National Congress and Convention Center (CNCC), dat plaats biedt aan bijeenkomsten tot 4.600 deelnemers. En met een spreekwoordelijk uitzicht op een ongekend groene jungle.

Guatemala

In Guatemala is het historische en pittoreske Antigua ook voor MICE-evenementen het uithangbord. Deze UNESCO werelderfgoedstad biedt inmiddels een keur aan alternatieven voor meetings en congressen. Voeg daaraan toe de centrale ligging, uitstekende bereikbaarheid en state-of-the-art faciliteiten en Guatemala past naadloos in ieder’s shortlist voor zakelijke evenementen.

 

 

Dominicaanse Republiek

Met haar opmerkelijke historie, adembemende landschappen, exotische stranden en kleurrijke stadjes is de Dominicaanse Republiek een topbestemming in Centraal Amerika en de Caribbean. Niet alleen is het land het thuis voor ecotoerisme en soft adventure maar evenzeer voor zakelijke evenementen. Zeker in de combinatie met leisure-elementen.

Belize

De ambities van Belize om zich als bestemming voor zakelijke evenementen te ontwikkelen is groot. Immers, de hotelinfrastructuur is er om grote groepen te faciliteren en het land biedt een variëteit aan culturele, natuurlijke en ontspanningsmogelijkheden. Belize is een schoolvoorbeeld van duurzaam toerisme vanwege ‘s lands strikte milieuregelgeving. Voor de organisatoren van zakelijke evenementen heden ten dage een zeer belangrijke randvoorwaarde.

Nicaragua

Ook Nicaragua heeft een hoge MICE-ambitie, waarbij het land vooral de nadruk legt op het faciliteren van medische congressen. Het huidige Olof Palme Convention Center in Managua moet op niet al te lange termijn versterkt worden met de bouw van een geheel nieuw conventiecentrum dat grootschalige evenementen moet gaan hosten. Tegelijk heeft de bereikbaarheid vanuit Europa met nieuwe vluchten van Air France en Iberia een sterke impuls gekregen.

El Salvador

Met haar enorme culturele, natuurlijke en toeristische diversiteit heeft El Salvador alles in huis om zich tot top MICE-bestemming te ontwikkelen. Alleen afgelopen jaar al waren meer dan 1000 zakelijke evenementen in het land te gast, waaronder grote en toonaangevende congressen zoals vorige maand het 34e Inter-American Congress on Public Relations.

Honduras

Zowel in La Ceiba, Tegucigalpa, San Pedro Sula als Puerto Cortés zijn de mogelijkheden tot het organiseren van evenementen en congressen talrijk. Zaken doen met zicht op het op twee na grootste rif ter wereld in La Ceiba. Of genieten in de beste bars en restaurants van San Pedro Sula of cultuur snuiven in de musea van Tegucigalpa. In Honduras gaan ‘business & pleasure’ op veel locaties gemakkelijk hand in hand.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.