Loutraki, de Griekse spa stad aan het strand

Wanneer er in een titel ‘Spa Stad’ staat dan weet je dat de bestemming veelbelovend moet zijn en dat is Loutraki zeker! 80 km vanaf Athene en nabij de Peloponnesos ligt dit wellness paradijs, met diverse geneeskrachtige bronnen en een beroemde spa. Maar als je denkt dat je hier enkel kunt genieten van wellness, dan heb je het mis!

Van historische monumenten tot heerlijke traditionele gerechten en van een strand met een blauwe vlag tot prachtige bergen, Loutraki heeft het allemaal. Ben je niet gebonden aan schoolvakanties? Fijn! Want Loutraki is het hele jaar door een heerlijke bestemming.

Bronnen, bronnen en nog meer bronnen

Loutraki staat bekend om de vele thermale bronnen en de Loutraki Thermal Spa. Het water, afkomstig van de natuurlijke geothermische bronnen, wordt sinds de oudheid gekenmerkt als ’het water van het leven’ en een bezoek aan de bronnen draagt zeker bij aan je gezondheid. Je vindt de bronnen op de bodem van het Geraneia-gebergte. Het water komt van heel diep en tijdens de reis naar het oppervlak wordt het bronwater door poreuze lagen gefilterd en verrijkt met zouten en mineralen, die heel gezond voor je zijn. Naast de bronnen kun je ook een bezoek brengen aan de Loutraki Thermal Spa. Geniet van een spabehandeling of wellness-sessie in een luxueuze omgeving. Loutraki bezoeken is zeker geen straf!

 

 

Paradijselijke stranden

Na de bronnen en spa genieten van een gezellig strand? Dan zit je in Loutraki ook goed! Poseidonos Beach heeft een oneindige kustlijn en er is veel reuring. Zo vind je er gezellige cafés en goede restaurants waar je met een kop koffie heerlijk over de zee kunt turen. Dit strand heeft tevens een blauwe vlag, een internationale milieuonderscheiding voor een schoon en veilig strand. Op zoek naar een verborgen paradijsje? Ga dan ook zeker naar Agioi Theodoroi, Heraion Lagoon en Mylokopi of boek een boottocht en spot de vele dolfijnen in de regio.

 

 

Culinaire hoogtepunten

Recepten die van generatie tot generatie doorgegeven worden resulteren in de meest authentieke gerechten. In het Griekse Loutraki vind je ze in de bakkerijen en traditionele taverna’s. Zo geniet je, met ondergaande zon, van een heerlijk vers visje aan zee of in een kleine taverna in de bergen van een perfecte Griekse pasta. Loutraki heeft ook waanzinnige olijfolie. De olijfolie wordt elke herfst geperst en als je in deze periode in Loutraki bent kun je hier aan deelnemen. En natuurlijk neem je 1 of 2 flessen zelf geperste olijfolie mee naar huis.

Wandelen & fietsen

Geraneia, is een van de meest opmerkelijke bergketens van de Peloponesos en wordt omringd door drie kloven. Het is het perfecte gebied voor natuurliefhebbers. Je kunt er eindeloos wandelen en fietsen. De professionele wielerploeg SEG Racing Academy traint regelmatig in Loutraki dus ook voor reizigers die op zoek zijn naar een wieleruitdaging is Loutraki een ideale bestemming.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.