Zo gaat de gastronomie in Trentino naar een hoger niveau

Met haar vele restaurants, eetboerderijen en streekproducten, is Trentino een ultieme bestemming voor foodies. Dankzij de rijke mix van ingrediënten en culinaire tradities trekt de regio bovendien steeds meer ambitieuze en getalenteerde koks. Afgelopen zomer hebben de sterren-chefs uit Trentino het eerste gastronomische restaurant geopend in Arco. Deze herfst wordt het tweede restaurant in de typisch Italiaanse stad Rovereto geopend.

Het zijn twee geroemde namen die na het opzetten van prestigieuze restaurants in Trentino, nu in de regio uitbreiden naar Rovereto en Arco om de smaakpapillen te veroveren. Alfio Ghezzi, de eerste kok in Trentino die twee Michelin sterren ontving met zijn restaurant Locanda Margon in Trento, opent op 22 oktober 2019 een nieuw restaurant op een bijzondere locatie. Het bevindt zich in MART, het museum voor moderne kunst, in Rovereto waar hij gastronomie, kunst en design laat samenkomen. Naast Ghezzi, verrijkt in 2019 ook chef-kok Peter Brunel het culinaire fundament van Trentino. Na aan diverse succesvolle gastronomische formules te hebben gewerkt in Riva del Garda en Florence, is Brunel terug in Trentino waar hij afgelopen zomer zijn eerste eigen restaurant opende in Arco, niet ver van de oevers van het Gardameer.

 

 

Smaakvolle aanvulling op enogastronomische toneel van Trentino

De nieuwe restaurants zijn een aanvulling op het enogastronomische karakter van Trentino. De regio biedt een veelvoud aan spectaculaire culinaire belevingen: van een picknick in een kasteel tot wijnroutes en het ontdekken van het bergleven op een melkboerderij. Dit najaar vinden bovendien veel festivals plaats in de dorpen en valleien in Trentino. Beleef bijvoorbeeld de Garda con gusto, de Gourmet Expierience (1-3 november), in Riva del Garda; 3 dagen vol smakelijke activiteiten, Show Cooking met sterren-chefs, proeverijen, aperitiefs met koks en unieke diner ervaringen.

 

 

Rovereto: openluchtmuseum van indrukwekkend erfgoed

De relatief onbekende stad Rovereto in Trentino, combineert natuur met het stadsleven en men geniet er van lekker eten en cultuur. ’s Zomers kan je eindeloos hiken en fietsen in de omliggende bergen, ’s winters is Rovereto een goede uitvalsbasis voor een ontspannen skivakantie. In de historische stad zijn prachtige 18-eeuwse paleizen en het oudste theater van Trentino, Teatro Zandonai, te vinden. In de straatjes van het oude centrum zijn talloze authentieke en traditionele winkeltjes, “BOTTEGHE STORICHE”, te vinden. Andere hoogtepunten zijn het Museum of Modern Art, de San Marco kerk en Castello di Rovereto met uitzicht over de hele vallei.

Arco: natuurlijk kuuroord in Trentino

Het plaatsje Arco ligt aan de noordkant van het Gardameer in de vallei van de rivier de Sarca. Het is een sfeervolle stad met een typische uitstraling waarin Italiaanse gezelligheid en Oostenrijkse stijl samenkomen in parken, tuinen, elegante villa’s en paleizen. De stad wordt ook wel omschreven als een natuurlijk kuuroord dankzij de zuivere lucht en vele kuuroorden die er gevestigd zijn. Aan de rand van de stad ligt het karakteristieke Castello di Arco, statig bovenop een rotsachtige heuvel. Via een wandeling door de stadsparken en olijfbomen bereikt men het middeleeuwse kasteel met schitterende uitzichten op het Gardameer en de omgeving.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.