Griezelen tijdens Halloween in Texas

“Trick or treat”! Wat ooit begon als een volksgebruik in Ierland is sinds de jaren ’90 ook populair geworden bij party lovers – Halloween is huge in de USA en wordt in vele kleurrijke variaties gevoerd. Dus waarom niet een ghost tour maken, een begrafenismuseum bezoeken of genieten van een parade om de doden te eren. In Texas is Halloween bijzonder speciaal, want de bewoners hebben geen vrees om diep in de griezelige kist te graven.

Ghost tour door Galveston

De geschiedenis van Galveston is doordrengd met moord, kannibalisme, piraten en mysterieuze incidenten – ideale ingrediënten voor een gruwelijke tour door het donkere verleden. Tijdens de ghost tour neemt de gids bezoekers het gehele jaar mee door smalle steegjes en langs bijzondere plekken en historische gebouwen waar levendige horrorverhalen over verteld kunnen worden. Of het nu een bezoek is aan de zolder van de Sealy Mansion waar kinderen een griezelig theater onderhouden of een gegidste tour door Durst House waar ooit een gruwelijke moord plaats vond – de rillingen lopen gegarandeerd een rondje over je rug. En heb je er nog niet genoeg van? Ga dan mee met de Red Light District Tour waarbij het schandaleuze verleden van het grootste red light district van Amerika tot leven wordt gebracht.

 

 

Het Houston Funeral Museum

Houston is de perfecte plaats voor liefhebbers van geschiedenis én griezelen. Bezoekers van het National Museum of Funeral History reizen tijdens Halloween niet alleen door de wereld van doodskisten, lijkwagens en begrafenisartefacten, maar kunnen ook gedurende het hele jaar een tentoonstelling bekijken over begrafenisrituelen van over de hele wereld. Of het nu gaat om pausen, presidenten, soldaten of beroemde persoonlijkheden – het museum laat de verschillende manieren van begraven zien uit de eigen én buitenlandse culturen waaronder onder andere de geschiedenis van het balsemen van de overledenen in het oude Egypte. De tentoonstelling heeft veel voorwerpen waarvan een aantal eeuwen oud zijn. Zo kun je het originele plan van de begrafenis van voormalig president Truman bekijken en het dodenmasker van de uit de burgeroorlog bekende generaal Robert Edward Lee.

 

 

Feestvieren met de doden in Austin

Wat in Amerika bekend staat als All Saint’s Day en All Soul’s Day wordt door de Mexicanen gevierd als Día de los Muertos – de Dag van de Doden. Volgens de oude Mexicaanse traditie is dit geen treurige dag, maar wordt er juist uitbundig feest gevierd ter ere van de overledenen. Er zijn kleurrijke optochten waarin iedereen verkleed is, levende feesten in de straten en zelfs op een begraafplaats. Op 26 oktober brengt het Mexic Arte Art Museum in Austin deze Mexicaanse traditie tot leven tijdens het 36e Viva la Vida Festival. Er wordt uitgebreid gefeest tijdens een optocht over Congress Avenue en een straatfestival downtown met live muziek en optredens. En krijg je honger, dan serveren de foodtruck heerlijke traditionele gerechten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.