7 nazomer ideeën voor de Canarische eilanden

Op de Canarische eilanden is het eeuwig lente! Met een klimaat waarbij de temperaturen per seizoen slechts enkele graden verschillen, is het in de winter nog steeds super aangenaam en is het in de zomer niet al te heet. In oktober en november liggen de gemiddelde temperaturen zo tussen de 22 en 17 graden. Perfect dus om ook eens wat van de eilanden te gaan bekijken.

El Hierro – Walvissen spotten en snorkelen

El Hierro is de kleinste van de Canarische eilanden en een echt Atlantisch juweeltje met zuivere lucht, lavarotsen en prachtige baaien. El Hierro is in 2000 uitgeroepen tot World Biosphere Reserve en beschikt over een marine reservaat vol steile afgronden tot wel 300 meter diep, onderwater zandplatforms en grotten. Het is een van ‘s werelds droom duikbestemmingen en een goede plek om walvissen en dolfijnen te spotten.

 

 

La Palma – na een stranddag, ’s avonds wandelen en sterrenkijken

La Palma is de place to be wanneer je meer te weten wil komen over ons sterrenstelsel. Het bekende observatorium ‘Roque de los Muchachos’ ligt op 2.396 m. hoogte en is de thuisbasis van een aantal gigantische telescopen. Met de heldere luchten, het uitzicht over een enorme uitgedoofde vulkanische krater en de oceaan in de verte kan je op heldere dagen kan je zelfs Tenerife, La Gomera en Gran Canaria zien liggen. Voor de amateur sterrenkijker zijn er op de vele wandelpaden van La Palma steeds meer bewegwijzering naar nachtelijke uitkijkpunten te vinden.

 

 

Tenerife: Op naar de top van Europa’s hoogste vulkaan ‘El Teide’

De Pico del Teide ligt op het eiland Tenerife en is met 3.718 meter de hoogste berg van Spanje. Het natuurpark ‘Parque Nacional del Teide’ is het meest bezochte natuurpark van Europa. Met een kabelbaan kom je tot 500 meter onder de top en heb je schitterend uitzicht over zee en de hele ‘Las Canarias’Archipel’. Op 3.270 meter hoog bevinden zich een bar, een restaurant en zelfs een hotel. Het beklimmen van El Teide en zijn krater en het ruiken van het vulkanische zwavel is dan ook een echte unieke ervaring.

Gran Canaria: coole selfies maken bij Maspalomas

Enorme, door de wind gebeeldhouwde duinen met goudkleurig zand en de blauwe oceaan tot zover je kan zien. Het strand van Maspalomas is een van de mooiste plekken van de Canarische Eilanden. De kustlijn is verdeeld in tien verschillende delen. Elk deel heeft een strandbarretje, meestal met strandwachten en toiletten. De duinen van Maspalomas zijn dan ook de perfecte plek om de zonsondergang te bekijken en met je lief een selfie te maken.

La Gomera – Trekking door een van de oudste oerbossen ter wereld

Het eiland La Gomera is maar 22 vierkante kilometer groot maar is prachtig! Met palmen begroeide valleien, diepe ravijnen, zwarte zandstranden met kristalhelder water, weelderige oerbossen met kabbelende beekjes … La Gomera is een natuurlijk paradijs en de perfecte plek om te gaan wandelen dankzij een netwerk van meer dan 600 kilometer paden. Het eiland is in 2011 bekroond met de World Biosphere Reserve-status vanwege de ongerepte subtropische natuur. Een wandeling door deze bossen is dan ook een hele beleving.

Neem een surf- of kitesurf cursus in Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend om zijn 150 km lange witte zandstranden en smaragdgroene wateren, een paradijs vol zonneschijn, ideaal om te ontspannen en watersporten. Terwijl het noorden van het eiland bekend is vanwege de golven van wereldformaat, waait er in het zuiden van het eiland het hele jaar een betrouwbaar windje. Samen met de vlakke zee creëert dit top-omstandigheden om eens een kite les te nemen!

Lanzarote – bezoek een een wijnhuis op vulkanische grond

De Canarische eilanden zijn een uniek gebied voor de wijnbouw: hier groeien nog druivensoorten die op het vasteland allang zijn uitgestorven. Het wijngebied in het Timanfaya National Park op Lanzarote ziet er echt sprookjesachtig uit. De wijnranken groeien hier op de zwarte grond in speciale met stenen muurtjes beschermde greppels. De witte wijnen die er geproduceerd worden zijn droog maar hebben er een volle weelderige smaak soms met een vleugje citroen. De rode wijnen zijn donker van kleur en smaken krachtig. Er zijn verschillende wijnhuizen te bezoeken waar je deze bijzondere wijnen zelf kan proberen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.