Zo werken KLM en Microsoft samen aan duurzame luchtvaart

KLM en Microsoft hebben in Washington een intentieverklaring ondertekend om de mogelijkheden tot samenwerking op het gebied van duurzame luchtvaart te onderzoeken. De overeenkomst bevat ook een commitment om Sustainable Aviation Fuel (SAF) aan te kopen. Sustainable Aviation Fuel heeft de potentie om de CO2-uitstoot te verminderen tot wel 80 procent in vergelijking met fossiele brandstof.

Dat is mogelijk bij grootschalige toepassing en in elke levensfase van de toestellen. Microsoft zal een hoeveelheid SAF aanschaffen om te gebruiken voor alle vluchten die Microsoft-medewerkers tussen de VS en Nederland maken (en vice versa) met KLM en Delta Airlines. Dit sluit aan bij het Corporate BioFuel Program van KLM.

 

 

“Nu Microsoft en KLM de krachten bundelen, biedt dat reële kansen voor het versnellen van de ontwikkeling van duurzame luchtvaart. KLM stimuleert de ontwikkeling van een markt voor duurzame vliegtuigbrandstoffen al sinds 2009. KLM gelooft dat de productie van duurzame vliegtuigbrandstoffen op de middellange en lange termijn van belang is voor het halen van de doelstellingen voor de CO2-reductie binnen de luchtvaartsector. Samen met partners zoals Microsoft kunnen we dit veel sneller realiseren.” Boet Kreiken, EVP Customer Experience

 

 

Daarnaast willen Microsoft en KLM verkennen op welke andere gebieden samengewerkt kan worden om de duurzaamheid te vergroten en de luchtvaart gerelateerde uitstoot te verkleinen. Het gezamenlijke streven is een blauwdruk te ontwikkelen die andere bedrijven in staat stelt de vraag naar duurzame luchtvaartoplossingen te stimuleren. Daarnaast kunnen de bedrijven doelstellingen realiseren om de ecologische voetafdruk van hun eigen aanvoerketen te verkleinen.

“Kleine wijzigingen kunnen veel invloed hebben op de klimaatverandering, vooral als die worden toegepast door grote, wereldwijd opererende bedrijven. Sinds 2012 zijn de vluchten van Microsoft-medewerkers CO2-neutraal. We hebben ook stappen gezet om het gebruik van hulpmiddelen voor samenwerking, zoals Teams, aan te moedigen en zo de noodzaak om te reizen te verminderen. Deze dag is een omslagpunt waarop we verder kijken dan de effecten van onze medewerkers en onze invloed gebruiken om in de hele sector de uitstoot door vliegreizen te verminderen.” Eric Bailey, Global Travel Director van Microsoft

Fly Responsibly

De samenwerking tussen KLM en Microsoft past perfect in het Fly Responsibly-initiatief van KLM. KLM neemt met Fly Responsibly het voortouw om een duurzamere toekomst voor de luchtvaart te realiseren. Dit omvat alles wat KLM nu en in de toekomst onderneemt om de duurzaamheid van haar activiteiten te verbeteren. Maar echte vooruitgang wordt pas geboekt als de hele sector daarin samenwerkt. Als onderdeel van de Fly Responsibly-campagne nodigt KLM haar klanten uit om gebruik te maken van het CO2-compensatieprogramma en vraagt bedrijven om hun zakenreizen te compenseren door deel te nemen aan het Corporate BioFuel-programma van KLM.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.