Dit is hoe je een visum voor je reis naar Amerika aanvraagt

Gaat u binnenkort naar Amerika? Dan dient u in het bezit te zijn van een ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Uw ESTA aanvragen gaat tegenwoordig heel gemakkelijk online. U vult dan al uw gegevens in op een aanvraagformulier.

Wanneer moet ik mijn ESTA aanvragen?

Een ESTA aanvragen gaat heel gemakkelijk en snel online. Wij adviseren u om deze vier weken van te voren aan te vragen. Stel dat deze onverhoopt wordt afgewezen, heeft u nog tijd om een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade. Lukt het niet om deze vier weken voor die tijd aan te vragen, vraag de ESTA dan in ieder geval 72 uur voorafgaand aan uw reis aan. Het Amerikaanse CBP mag namelijk 72 uur doen over de beoordeling van uw aanvraag.

 

Lees ook dit artikel: Texas wieg van de muziek

 

Wat heb ik nodig?

  • Uw paspoort
  • Uw werkgever-gegevens
  • Het verblijfadres in Amerika
  • Uw betaalpas
  • Een noodcontact persoon binnen of buiten Amerika

Waar moet ik allemaal op letten?

Het is van groot belang dat u alles naar waarheid invult, en dat u alle gegevens exact zo overneemt zoals deze op uw paspoort staan. Denkt u een letter ‘O’ in uw paspoortnummer te hebben? Deze komt niet voor in het Nederlands paspoortnummer en moet te allen tijde het cijfer ‘0’ zijn. Als u alle gegevens heeft ingevuld en alles heeft gecontroleerd, kunt u de aanvraag betalen. Na de betaling ontvangt u van ons een e-mail ter bevestiging. Zodra er een status bekend is, sturen wij u standaard de ESTA per e-mail toe.

Welke vragen kan ik verwachten op het ESTA formulier?

Een veel gestelde vraag is: “welke vragen worden er gesteld in het esta formulier?” Er wordt eerst gevraagd naar uw persoonlijke gegevens en uw paspoortgegevens. Ook wordt er gevraagd naar de gegevens van uw werkgever. Heeft u geen werkgever dan kunt u deze vraag met ‘nee’ beantwoorden. Hierna volgen de gegevens van uw reis, mits deze al bekend zijn. Zijn deze nog niet bekend, dan kunnen zij die achteraf kosteloos nog toevoegen.

 

 

U dient tevens een noodcontactpersoon op te geven binnen of buiten Amerika. Wij adviseren u hier de gegevens van een thuisblijver in te vullen. Tot slot volgen de verkiesbaarheidsvragen. Deze kunt u alleen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoorden. Moet u ergens ‘ja’ invullen, is de kans groot dat de ESTA afgewezen zal worden.

Hulp nodig?

“eVisa Application Services” is een servicebureau die mensen helpt bij het aanvragen van ESTA. Zij hebben ingebouwde controles op ons aanvraagformulier waardoor de meest gemaakte fouten al voorkomen kunnen worden. Ook controleren de medewerkers elke aanvraag handmatig en bij vragen nemen zij contact op met de klant. Heeft u geen printer? Dan sturen ze tegen een kleine meerprijs uw ESTA ook per post toe. En betalen gaat heel makkelijk middels iDEAL. Heeft u vragen, dan kunt u telefonisch, per e-mail of via de chat contact opnemen met de klantenservice.

Bekijk de video over het aanvragen van een ESTA

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.