Beleef Duitsland in de herfst

De geur van gevallen bladeren, de mooiste herfstkleuren en de meest prachtige luchten: de herfst is bij uitstek het seizoen om de natuur in te trekken. De Duitse ‘Indian summer’ is één groot, levend schilderij, vol gouden herfsttinten en een gevarieerde dierenwereld, waarop de actieveling de hoofdrol speelt. Van fietsen over de Unstratradweg in ‘het Toscane van het noorden’ en vogels spotten aan de Bodensee, tot wandelen in het kleurrijke berglandschap van het Teutoburgerwoud en literaire fietstochten.

1. ‘Indian summer’ in beeld

Instagrammers en hobbyfotografen opgelet! In de herfst transformeert het Karwendelgebergte in de Alpen zich tot een ‘picture perfect’. De beste fotospots, volgens fotograaf Wolfgang Ehn, ontdek je per fiets! Zoals de rivier de Isar bij Wallgau, waar je je in Canada waant. Of de Schmalensee, waar de Karwendel prachtig wordt weerspiegelt in het kalme water.

 

Lees ook dit artikel: Reis mee naar de romantische Rijn

 

2. Herfsthangen in Saarland

Avontuurlijke wandelaars die echt één willen zijn met de natuur, zoeken gewapend met hangmat, een van de vele premiumwandelroutes in het Saarland op voor een bijzondere hike-ervaring. Zowel in de ‘jungle’ net buiten het levendige Saarbrücken, als in het Blieskasteler Wald midden in het bioreservaat Bliesgau, zijn perfecte hangmatplekken gemarkeerd. Hier kun je volledig tot rust komen in de natuur.

 

 

3. Fietsen over de Unstrutradweg

Beleef de nazomer op zijn best in ‘het Toscane van het noorden’. In Sachsen-Anhalt fiets je over de Unstrutradweg langs mediterraan ogende druiventerrassen en historische wijnboerderijen. In Duitslands noordelijkste wijngebied geniet je van de Müller-Thurgau en prachtige huisjes in de wijngaarden, zoals het bekende ‘Toscaanse kasteel’ op de Schweigenberg. Stedenliefhebbers brengen een bezoek aan de wijnhoofdstad van de regio, Freyburg.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

4. Vogels spotten aan de Bodensee

Als de herfst haar intrede doet, ontvouwt de hemel boven de Bodensee zich tot een prachtig schouwspel. Wanneer de bladeren van kleur veranderen en de laatste warme zonnestralen achter de Alpen verdwijnen, vliegt hier namelijk een groot aantal trekvogels zuidwaarts. Fervente vogelaars kunnen de gevleugelde dieren van dichtbij observeren, op een van de vele wandelroutes rond de Bodensee.

5. Brandenburg: literair fietsen met Fontane

Feest in Brandenburg! Dit jaar wordt het 200e geboortejaar van de beroemde Duitse schrijver Theodore Fontane gevierd. Reden voor cultuurminnende actievelingen om dit najaar een literaire fietstocht te maken! Met speciale routes, zoals langs de meren van het Ruppinerland of het Havelland, ontdek je al fietsend landschappen en plaatsen uit het werk van Fontane. Slapen doe je uiteraard in het idyllische Fontane-hotel.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.