Vlieg met Transavia naar Amman

Transavia heeft dinsdag 1 oktober de eerste vlucht uitgevoerd naar de nieuwe bestemming Amman in Jordanië. De directe vluchten naar Amman worden het hele jaar door drie keer per week aangeboden vanaf Schiphol Airport. Deze wereldstad is gebouwd op en rondom zeven heuvels en heeft een grote verscheidenheid aan kunst en cultuur. Op enkele tientallen kilometers afstand ligt de Dode Zee, een uniek natuurverschijnsel. Daarnaast is het klimaat van Jordanië ook in de wintermaanden heerlijk mild. Op dinsdag 1 oktober is de eerste vlucht door Transavia op Amman Airport welkom geheten met een brandweersaluut.

Amman

De hoofdstad van Jordanië, Amman, is een nieuwe bestemming waar vanaf deze winter drie keer per week naartoe gevlogen wordt vanuit Amsterdam op dinsdag, donderdag en zondag. Tickets zijn te boeken vanaf 59 euro voor een enkele reis. Transavia heeft deze bestemming opgenomen in het programma vanwege de stijgende populariteit van bijzondere bestemmingen in het Midden-Oosten. De Dode Zee, Romeinse ruïnes, de historische stad Petra en het heerlijke eten zijn een echte aanrader tijdens een ontdekkingstocht door Jordanië. Amman is een mooie aanvulling op de andere bekende winterzonbestemmingen van Transavia.

“Jordanië is als vakantiebestemming de afgelopen jaren enorm gegroeid. Amman is een prachtige historische stad en ligt op ruim 200 kilometer van de verborgen stad Petra in Jordanië”, zegt Erik-Jan Gelink, commercieel directeur bij Transavia. “Het vliegveld van Amman Queen Alia Airport is vijf jaar geleden compleet gerenoveerd en ademt de allure van het Midden-Oosten en de gastvrijheid van Jordanië. Het ligt op 35 kilometer van Amman en biedt state-of-the-art faciliteiten voor onze passagiers. Door deze directe verbinding met Jordanië kunnen avontuurlijke vakantiegangers Amman en het land Jordanië bezoeken voor een aantrekkelijke prijs.”

 

 

Jordanië stijgt in populariteit

Jordanië is een populair vakantieland voor Nederlanders. Vanaf 2018 zag de Jordan Tourism Board een groei van het aantal toeristen dat het land bezocht met zes procent. Voor 2019 wordt een groei van vier tot vijf procent verwacht en dat zet volgens de Tourism Board door. De geplande vluchttijd naar Amman is ongeveer vierenhalf uur. De route wordt uitgevoerd met Boeing 737-800-vliegtuigen, die 189 passagiers vervoeren.

 

 

Eerste vlucht

Vertegenwoordigers van Transavia, Eugene Haverkamp en Sam Gertsen, waren mee op de eerste vlucht en werden hartelijk ontvangen door vertegenwoordigers van Royal Jordanian, Queen Alia Airport, Burgerluchtvaart en de Ambassade. “Een brandweersaluut verwelkomde ons en captain Guy van Son met zijn bemanning. Onze captain mocht bij aankomst zelfs het lint doorknippen. We vlogen met een vrijwel volle kist terug naar Amsterdam. De reacties van de passagiers waren lovend. Vooral de prijs van onze tickets en de directe verbinding spelen daarbij een grote rol.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.