Zo zorgt Norwegian Cruise Line voor een beter milieu

Norwegian Cruise Line, al 52 jaar innovator op het gebied van cruises, kondigde recent een samenwerking met JUST® Goods aan. De cruisemaatschappij vervangt per 1 januari 2020 op de hele vloot alle plastic flessen voor eenmalig gebruik, te beginnen met het nieuwste innovatieve schip, de Norwegian Encore.

Dit besluit is voor Norwegian Cruise Line een nieuwe stap richting een duurzame toekomst. In 2018 deed het bedrijf plastic rietjes al in de ban op de 16 schepen tellende vloot en de privébestemmingen. Als resultaat van dit nieuwste initiatief worden tegen het einde van 2019 jaarlijks bijna zes miljoen plastic flessen vervangen. Deze inspanningen worden verricht in het kader van het milieuprogramma Sail & Sustain waarmee NCL zich inzet om afval te minimaliseren, de uitstoot van CO2 te verminderen, duurzame inkoop te bevorderen en in opkomende technologie te investeren.

 

 

“We zijn een vooruitstrevend bedrijf dat er alles aan doet om onze gasten een onvergetelijke ervaring te leveren”, aldus Andy Stuart, President en CEO Norwegian Cruise Line. “Het is absoluut noodzakelijk dat wij belangrijke stappen ondernemen voor het beschermen van onze oceanen en de bestemmingen die we aandoen. Dit initiatief, het verbannen van plastic wegwerpflessen op onze hele vloot, is slechts de recentste milieubewuste actie die wij ondernemen om onze impact op het milieu terug te brengen en onze natuurlijke bronnen te beschermen. Hoewel wij ons ervan bewust zijn dat dit slechts een begin is van wat wij, en anderen, moeten doen om een goede steward voor het milieu te zijn, zetten wij ons volledig in voor ons Sail & Sustain-programma en blijven wij werken aan oplossingen in het belang van de planeet en onze toekomst.”

 

 

JUST richt zich op een impactmodel, waarbij rekening wordt gehouden met waar water vandaan wordt gehaald, hoe het wordt gebotteld en waar het wordt verpakt. De verpakking van karton en plantaardige kunststof is 100% recyclebaar en voor 82% afkomstig uit hernieuwbare en verantwoorde bronnen. JUST Goods werkt samen met bottelfabrieken in Glenn Falls, New York; Ballymena, Noord-Ierland; en Ballarat, Australië, zodat het bedrijf wereldwijd aan de vraag kan voldoen zonder water vanuit een enkele productielocatie te verzenden. JUST Goods ziet erop toe dat uitsluitend gebruikgemaakt wordt van de efficiëntste transportmethoden die beschikbaar zijn.

“Het is van belang dat bedrijven een leidende rol nemen om de impact die wij hebben op de planeet te verlichten”, aldus Ira Laufer, CEO JUST Goods, Inc. “Wij hebben JUST opgericht om een betere optie te zijn in een categorie die veel schade heeft veroorzaakt. Milieubehoud vorm de kern van de samenwerking tussen JUST Goods, Inc en Norwegian Cruise Line. Wij kijken er daarom naar uit om stappen in de goede richting te nemen aan de zijde van NCL”.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.