Voor het eerst in Nederland: Toer voor ALS

Toer voor ALS is een nieuw landelijk evenement van Stichting ALS Nederland en wordt op 13 oktober voor het eerst gehouden in Bunde, gemeente Meerssen. Honderden fietsers, wielrenners, hardlopers en wandelaars zamelen zo geld in voor de strijd tegen ALS.

ALS is een dodelijke ziekte waarvoor nog steeds geen medicijn is. Om ALS de wereld uit te krijgen is veel geld nodig. Met het laagdrempelige, sportieve evenement Toer voor ALS worden fondsen geworven voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Deelnemers aan Toer voor ALS schrijven zich in voor een van de onderdelen fietsen, wielrennen, hardlopen of wandelen en laten zich daarbij sponsoren door familie, vrienden of bekenden.

 

 

Toer voor ALS is een initiatief van Stichting ALS Nederland en het zusje van de succesvolle Tour du ALS. Dit laatstgenoemde evenement vindt jaarlijks plaats op de Mont Ventoux in Frankrijk en heeft de afgelopen 8 jaar ruim 7 miljoen euro bijeen gebracht.

 

 

Gorrit- Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland: “We zijn erg blij dat op dit moment al bijna 500 deelnemers zich hebben ingeschreven voor Toer voor ALS. En dat in 8 weken tijd na de lancering van het evenement. Met het trieste overlijden van Fernando Ricksen afgelopen week merken we dat er extra aandacht is voor de strijd tegen ALS: wij zagen een piek in het aantal inschrijvingen en donaties.”

Iedereen die wil meedoen kan zich nog tot en met zondag 13 oktober inschrijven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.