Filipijnen brengt FUN naar Amsterdam

Het regenachtige Amsterdam kreeg dit weekend een kleurrijk bezoek; een traditionele dansgroep uit de Filipijnen was afgelopen zaterdag in de hoofdstad en introduceerde de traditionele Masskara dans aan het winkelend publiek. Amsterdammers konden op iconische plekken zoals de Dam, het Rembrandtplein, Rokin en langs de grachten meefeesten met de dansers en drummers uit de Filipijnen.

Ook voer de feestelijke groep al dansend op een tropisch vlot over de Amsterdamse grachten. Een bijzonder moment op een regenachtige dag, waarbij de dansgroep bij veel voorbijgangers een glimlach op het gezicht toverden.

 

 

Masskara festival in Amsterdam

In oktober vindt traditiegetrouw het jaarlijkse Masskara Festival plaats. Tijdens deze viering wordt er uitgebreid gedanst in traditionele kleding en zijn er verschillende parades te volgen. De slogan “It’s More Fun in the Philippines” wordt vaak gebruikt in de Filipijnen en voor één dag was de Filipijnse feestelijkheid aanwezig in de binnenstad van Amsterdam.

 

 

Tijdens een optocht door de binnenstad en op centrale locaties gaven de dansers en drummers meerdere optredens en gingen zij op de foto met voorbijgangers. Ook voeren zij al dansend op een vlot door de grachten van Amsterdam.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.