Kom 8 december naar het Griekse Wijnfestival in Amersfoort

Zoek jij tijdens het reizen altijd naar mooie wijngaarden? En proef je graag op elke bestemming waar je komt de lokale wijnen? Dan hebben wij leuk nieuws! Op 8 december aanstaande organiseert het Grieks Verkeersbureau in samenwerking met Goods & More een Grieks Wijnfestival in Amersfoort.


Ja, waanzinnige wijngaarden vind je zeker ook in Griekenland. En van deze wijngaarden komen ook nog uitstekende wijnen! Tijdens het festival krijg jij de kans om eens te proeven van wat Griekenland te bieden heeft. Om je alvast voor te bereiden op het festival presenteren wij een aantal waanzinnige wijnbestemmingen in Griekenland.

Kreta – het wijneiland

Op 3,5 uur vliegen vanaf Nederland vind je Kreta, het wijneiland van Griekenland! Hoewel de meeste reizigers Kreta vooral kennen van de heerlijke stranden, prachtige dorpjes en uitstekende gastronomie moet je hier ook zeker als wijnliefhebber wezen. Al eeuwenlang heeft Kreta een strategische ligging en speelde het eiland een belangrijke rol in de verspreiding van wijn naar het westen van Europa.

Kreta heeft de meest traditionele wijngaard van Europa. Al sinds de Minoïsche tijd, zo’n 4000 jaar geleden, werden er druiven verbouwd. De meeste wijngaarden vind je aan de noordkant van het eiland. Dit is het gedeelte van Kreta waar je groener dan groene valleien vindt en steile berghellingen. Hier passeert een koele Egeïsche wind, een uitermate geschikt klimaat voor druiven! Niet gek dat je hier fantastische wijnen kunt vinden. En divers, dat ook! Wijnmakers op Kreta maken een breed scala aan rode, witte en rosé wijnen.

Een bijzonder druivenras dat specifiek van dit eiland komt is: ‘Vilana’ en deze druif wordt ook wel de witte ster van Kreta genoemd. De wijnen die van dit druivenras staan bekend om de fijne aroma’s, lichte smaak en een verfrissende citroenzuren. En niet te vergeten! Het druivenras Kotsifali, zacht van smaak met een volle pruimengeur, ook wel de Kretenzische versie van Merlot.

Epirus – wijnen op grote hoogten

Epirus ligt in het noorden van Griekenland en staat met name bekend om de hoge bergen, pittoreske dorpjes en prachtige meren. In de regio’s Zitsa en Metsovo worden er waanzinnige wijnen verbouwd. En in de omgeving is er ook genoeg te zien! Van kloosters tot ontmoetingen met bruine beren, een bijzondere wijnreis heb je zeker.

Metsovo is een charmant stadje dat 1160 meter boven zeeniveau is gebouwd en is de perfecte bestemming voor sportievelingen. Je kunt er schitterende hikes maken, fietsen rondom een prachtig stuwmeer en dan hebben we het nog niet eens gehad over de waanzinnige wijnen uit dit gebied. De moderne wijnmakers uit Metsovo maken een aantal van de beste wijnen van Griekenland. Op de wijngaarden worden er naast de druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Pinot Noir, Traminer en Syrah ook de inheemse druivenrassen Vlachiko, Gudaba en Pyknoassa verbouwd.

Dan heb je nog Zitsa! Zitsa is het enige gebied in Griekenland vanwaar bruisende witte wijnen komen. Door het continentale klimaat en de hoogte van de wijngaarden is dit tevens een van koelste wijngebieden van Griekenland.

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Chalkidiki – wijnbladeren

Chalkidiki ligt ten zuidoosten van de stad Thessaloniki en heeft een kustlengte van meer dan 500 kilometer. Het schiereiland heeft een 3.000 jaar oude cultuur waarvan je in de bouwwerken en musea nog veel terug kunt zien. Naast de eeuwenoude cultuur en prachtige stranden met een kristalheldere zee is er veel te beleven op het gebied van natuur, avontuur, entertainment en wijn!

 

 

Zo vind je in Sithonia ‘Marianna’s Vineleaves’, een 28 jaar oude wijngaard waar biologische wijngaard. Je kunt al hikend de wijngaard ontdekken waarna je in het wijnhuis kunt genieten van een Dolma, een Griekse delicatesse die gemaakt wordt van de wijnbladeren.

 

 

Sithonia

Sithonia


Dit is slechts een kleine selectie van wijngebieden in Griekenland. Kom het zelf proeven op 8 december! Maar let wel op, voor je het weet ben je fan! En is de vakantie Griekenland geboekt. Goede keus, als je het ons vraagt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.