Ontdek de wijnroutes en gastronomie van Noord-Griekenland

Guest Inn, het eerste netwerk van agrotoerisme en traditionele landelijke accommodaties in Griekenland, nodigt je uit om Noord-Griekenland te ontdekken. De wijnroutes, de gastronomie en het spotten van vogels in deze regio te leren kennen.
guestinn-lake-griekenland-banner

Unieke vakanties

Guest Inn is lid van de Europese Federatie Eurogites. De Guest Inn-concept is van toepassing voor reizigers die op zoek zijn naar unieke vakanties; aan diegenen die het natuurlijke landschap en de prachtige uitzichten waarderen; en voor degenen die aangetrokken worden door het avontuur van het ontdekken van nieuwe plaatsen en mensen – weg van de “massa toerisme”.

 

ZIE OOK: Hierom is het Griekse carnaval is een ware belevenis

 

Vanaf deze zomer, is Noord-Griekenland als onderdeel van de nieuwe bestemmingen van Griekenland opgenomen en geeft de mogelijkheid aan de liefhebbers van alternatief toerisme om unieke reiservaringen op te doen. De nieuwe directe vluchten vanuit Amsterdam en Brussel naar Thessaloniki met Aegean, Transavia en Ryanair, geven gemakkelijk toegang voor bezoekers die het “onbekende” Noord-Griekenland willen ontdekken.

 

 

Het netwerk Guest Inn nodigt u uit om te verblijven in een of meer bijzondere accommodaties en in het natuurschoon van Noord-Griekenland te bewandelen. De gastvrije eigenaren zullen u van harte welkom heten en zullen u ook helpen om door de aangeboden activiteiten, kennis met de regio’s te laten maken.

Vanaf Thessaloniki en via de Egnatia weg, kunt u Noord-Griekenland beginnen te verkennen. Bij het hotel Viraggas, maken wij onze eerste culinaire, onmisbare stop op het schiereiland van Chalkidiki.

In de provincie Drama en vanaf het traditionele hotel Jennifer, in het dorp Taxiarches, kunt u een wandeling in het bos van Elatia maken, een uniek sparrenbomen-bos in Europa, en vervolgens een bezoek brengen aan de uitstekende wijnkelders in de regio.

Verder naar het noorden kunt u een meer van uitzonderlijke schoonheid bewonderen, het Kerkini meer. U kunt de prachtige wetlands verkennen, via georganiseerde wandelingen en boottochten, waar u vogels kunt spotten of buffels in de omgeving bekijken. Vanaf het gezellige pension Ihnilatis, kunt u de hele regio verkennen en paardrijden uitoefenen.
guestinn-bird-griekenland

Gatronomie, wijnproeven, vogelspotten en het bewonderen van schuilplaatsen van beren en wolven zijn enkele van de unieke ervaringen die door de provincie Florina worden aangeboden. Stop in één van de meest belangrijke water-natuur reservaten van Europa, de Prespa meren, bekijk de verzameling van zeldzame vogels, of bezoek het beroemde Psarades dorp in de omgeving. In het pittoreske dorp van Agios Germanos de pensions To Petrino en Kivotos, beloven u een eersteklas accommodatie in een rustige natuurlijke omgeving.

Op loopafstand van het Prespesmeer bevindt zich de mooie stad Kastoria. Ontdek de oude stad met haar prachtige herenhuizen, geniet van een boottocht op het meer en bezoek de middeleeuwse kerken in de regio. In het hart van het historische centrum van Kastoria,  het Mansion Hotel Doltso waarborgt een onvergetelijk verblijf. Op 38 km van Kastoria bevind zich het Hotel 1450, dat op een hoogte van 1450 m, een zeer ontspannend verblijf aanbiedt.

U kunt de trektocht afronden met een duik in het hel blauwe water van de Egeïsche zee of de turquoise wateren van de Ionische zee. Inderdaad, in Griekenland is de zee nooit ver weg!

Het netwerk van Guest Inn biedt allerlei alternatieven door heel Griekenland heen, maar wat echt het essentiële verschil maakt zijn de eigenaren van de accommodaties en de authentieke gastvrijheid dat wordt aangeboden. Wij nodigen u uit om het netwerk van accommodaties te leren kennen en een unieke reiservaring in Noord-Griekenland te beleven.

Comments are closed.