Art Rotterdam 2020 is alweer de 21e editie in de Van Nellefabriek

Art Rotterdam is aan haar eenentwintigste editie toe. Na de succesvolle jubileumeditie van afgelopen winter, met maar liefst 28.500 bezoekers, verzorgt de organisatie in februari van het komende jaar opnieuw een uitdagende beurs in een inspirerende context. Op Art Rotterdam 2020 krijgen professionals en liefhebbers de kans nieuw werk te beleven, te ontdekken en aan te schaffen. Wat opvalt, naast de eerder al in gang gezette samenwerking tussen lokale en internationale galeries, is de spannende nieuwe aanpak van Projections en een verrassend initiatief als The Performance Show.

citizenM Projections

Projections, sectie voor film en videokunst, ondergaat voor het eerst in zeven jaar een complete transformatie. In samenwerking met hoofdpartner citizenM hotels komen er nieuwe opties voor deelnemers, een nieuwe selectiecommissie en een nieuw toekomstbestendig ontwerp van Tom Postma Design. De selectiecommissie bestaat uit Hugo Brown (Brown Family Collection), Bob en Renee Drake, Liesbeth Willems (curator KRC-collectie) en Bart Rutten (directeur Centraal Museum Utrecht). Alle commissieleden hebben zich verplicht een werk uit het aanbod van Projections in hun collectie op te nemen. En citizenM hotels, de organisatie die kunst in haar DNA heeft, gaat het door haar aangekochte werk in alle hotels wereldwijd, van New York en Parijs tot Taipei, tonen.

 

 

Atelier van Lieshout, op steenworpafstand van de Van Nellefabriek, vormt het podium voor een nieuw initiatief van Art Rotterdam, The Performance Show. Performance art staat in toenemende mate in de belangstelling van het publiek. Curator Zippora Elders (artistiek directeur Kunstfort bij Vijfhuizen) draagt zorg voor een doorlopend en gevarieerd programma, uitgevoerd door (inter)nationale performers en de artistieke voorhoede. Met een gevarieerd driedaags programma, ingebed in diverse samenwerkingsverbanden (waaronder met Witte de With Center for Contemporary Art, Rotterdam), vormt The Performance Show een welkom nieuw onderdeel van de Art Rotterdam Week.

 

 

Voor het vierde jaar op rij vindt tijdens Art Rotterdam 2020 de uitreiking van de NN Group Art Award plaats. NN Group (o.a. Nationale-Nederlanden) is een verzekeraar en vermogensbeheerder met een lange geschiedenis op het gebied van cultuursponsoring. Net als eerdere jaren gaat de prijs naar een uitzonderlijk talent van wie het werk te zien is op de beurs. De belangrijkste criteria voor nominatie zijn: het voltooien van een kunstvakopleiding in Nederland en het uitdragen van authentiek en innovatief vakmanschap. Winnaar van 2019 was de Nederlandse kunstenaar Katja Mater, vertegenwoordigd door Galerie Martin van Zomeren. Zij ontving een stimuleringsprijs van € 10.000,-. Voor de NN Group Art Collection werd bovendien een van haar werken aangekocht. De jury bestaat dit jaar uit: Sofía Hernández Chong Cuy – directeur Witte de With Center for Contemporary Art, Rotterdam, Sietske van Zanten, directeur LAM Lisse, Katja Mater, beeldend kunstenaar, Jan Pieter Ekker, chef kunst Het Parool en Els Drummen, conservator NN Group Art Collectie.

Art Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs. Jaarlijks biedt dit evenement een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De scherpe focus op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.