Huur een elektrische campervan in Nieuw-Zeeland

Campervakantiereisorganisatie Travelhome biedt vanaf heden elektrische campers in Nieuw-Zeeland aan. Afgelopen jaar is het prototype – een Nissan e-NV200 met een lengte van 4,56 meter – van het Nieuw-Zeelandse camperbedrijf Jucy vijf maanden uitvoerig getest door onder andere buitenlandse toeristen. De resultaten en bevindingen waren dermate positief dat besloten werd om de Jucy EV na de zomer van 2019 definitief op de markt te brengen.

“Ik ben ervan overtuigd dat Nieuw-Zeeland als katalysator gaat fungeren voor camperfabrikanten over de hele wereld om e-campers te ontwikkelen. We staan aan de vooravond naar een groene transformatie in de camperindustrie, naar veel meer innovatie, niet alleen qua aandrijving maar ook in gebruik van materialen”, stelt Travelhome directeur Perry van der Wiel. De Jucy campervan wordt in Auckland gebouwd, is een automaat en biedt plaats aan 2 personen. Het beschikt over een inductie kookplaat en een gaspit, een koelkast, een cassettetoilet, een daktent, een luifel en complete inventaris waaronder beddengoed, potten en pannen en bestek, en een verswatertank van 25 liter. Op het dak is zelfs een zonnepaneel gemonteerd, in de cabine 3 usb ports en een wifi router. Ophaal- en inleverlocatie is de luchthaven van Auckland op het Noordereiland, de camper mag uiteraard ook op het Zuidereiland rondgereden worden. Minimale huurperiode is vanaf 5 dagen.

 

 

Van der Wiel: “Nieuw-Zeeland is een logische locatie om elektrische campers te introduceren. Veel zonneschijn op jaarbasis, het land is niet zo onmetelijk groot als bijvoorbeeld Australië of Amerika, en de regering van Nieuw-Zeeland pompt 1.7 miljoen NZ dollar – ruim 1 miljoen euro – in het aanleggen van oplaadpalen en –stations.” Op dit moment telt het land bijna 200 laadstations.

 

 

De campervan kan op 3 manieren worden opgeladen. Via een stopcontact op een huisadres (24 uur laadtijd), via een standaard laadstation – veelal te vinden op campingplaatsen (laadduur 7 uur) of via een snellaadstation die de accu binnen 30 minuten op een capaciteit van 80% brengt. Niet alleen produceert deze camper geen uitstoot maar tevens is het verbruik voordeliger dan een benzine of dieselversie. Omgerekend betaal je zo’n 0,30 dollarcent per liter. De actieradius bij normaal gebruik en rijgedrag is 180 kilometer. Ook heel praktisch is de daktent: het wordt door middel van een slinger omhoog gedraaid zodat in een mum van tijd je slaapplaats op orde hebt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.