Vaar met Holland America Line naar de tropische Caribbean

Nu de zomer tegen haar einde loopt, denken veel reizigers na over een reis in de winter naar een bestemming met gouden stranden, kristalblauwe zee en zwoele wind. Tussen oktober 2019 en april 2020 biedt Holland America Line 160 cruises van 7 tot 21 dagen aan naar de zonnige Caribbean. Er is keuze uit maar liefst 7 schepen, waaronder de nieuwste schepen Nieuw Statendam en Koningsdam, die allen vertrekken vanuit Fort Lauderdale in Florida.

Het enorme aanbod routes van Holland America Line biedt cruises naar de oostelijke, westelijke en zuidelijke regio’s van het Caribisch gebied, inclusief cruises die een dag doorbrengen met verkennen van het Panamakanaal. Nieuwe afvaarten van de Veendam bieden een unieke mix van stops naar enkele van de mooiste havens in het vaargebied.

 

 

Wintervakantie

“De zomer is voorbij voordat we het weten en er gaat niets boven een Caribbean cruise om naar uit te kijken tijdens een wintervakantie, vooral wanneer een dag op een privé-eilandparadijs is inbegrepen,” aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “Het Caribisch gebied biedt de perfecte combinatie van ontspanning, plezier en kleurrijke cultuur. Een cruise geeft reizigers de meeste waar voor hun geld en het is de gemakkelijkste manier om verschillende idyllische eilanden in één vakantie te bezoeken. Het aankomende seizoen heeft verschillende nieuwe routes en speciale aanbiedingen waardoor dit het juiste moment is om te boeken.”

In de Caribbean kunnen gasten kiezen voor een cruise op Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam, Veendam, Volendam en Zuiderdam. Zij varen zeven- tot 11-daagse cruises die kunnen worden gecombineerd tot langere, back-to-back Collectors ‘Voyages variërend van 14 tot 21 dagen.

 

 

De Veendam gaat naar de westelijke Caribbean en stopt o.a. op de Cayman eilanden, Jamaica, Puerto Rico, St. Thomas, Key West en de Dominicaanse Republiek. De Nieuw Amsterdam vaart zowel oostelijk als westelijk en gaat naar o.a. Turks and Caicos, Half Moon Cay, Cozumel en Amber Cove. Gasten die graag naar de wat minder bezochte havens willen, kunnen kiezen voor de Koningsdam. Deze gaat o.a. naar St. Maarten, Martinique, Saint Lucia en St. Kitts. Ook worden de Antillen bezocht tijdens 10-daagse cruises. De Zuiderdam en Eurodam varen vanaf december door het Panamakanaal en het Gatún Lake.

Beste privé-eiland

De meeste routes bevatten een stop op Half Moon Cay, het bekroonde privé-eiland op de Bahamas van Holland America Line. Zowel Porthole Cruise Magazine als Travel Weekly lezers hebben Half Moon Cay tot het beste privé-eiland benoemd en gasten van Holland America Line beoordelen het als hun favoriete Caribische haven. Het eiland beschikt over een uitgestrekt 3 kilometer lang strand met poederachtig zacht zand en is één van de mooiste stranden in het Caribisch gebied, gelegen in een natuurlijke lagune van 700 hectare. Een scala aan activiteiten is beschikbaar in dit paradijs. Van ontspannen in een villa of privé-cabana tot heerlijke restaurants zoals de Lobster Shack en een eilandbarbecue. Andere activiteiten zijn een waterpark voor kinderen en diverse excursies voor natuurliefhebbers, avontuurlijke reizigers en ontdekkingsreizigers, met de zeer populaire paardrijtocht door de branding.

Explorations Central (EXC)

Tijdens de cruises brengt EXC-programmering de Caribische lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen tot leven aan boord. Gasten die meer willen weten over de regio kunnen een EXC Talk bijwonen over de havens of naar een EXC Port to Table kookdemonstratie, kookles of cocktailshakeles met lokale ingrediënten gaan. The Dining Room en Lido Market bieden ook gerechten uit het Caribische gebied.

Caraïbische cruises hebben een gevarieerd aanbod van Shore EXCursions die zich richten op cultuur, geschiedenis, natuur, architectuur, avontuur, culinaire onderwerpen en familie-uitjes. Exclusieve Shore EXCursions met een culinair thema zijn in samenwerking met het tijdschrift FOOD & WINE en tonen het culinaire aanbod van de regio vanuit een lokaal perspectief.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.