Vlieg nu ook naar Guyana vanaf Schiphol

KLM heeft in samenwerking Trans Guyana Airways met een nieuwe route naar Guyana aangekondigd. Schiphol is vanaf 1 september 2019 verbonden met Eugene F. Correia International Airport (Ogle, Guyana). De connectie loopt van Schiphol Airport via Suriname (Paramaribo) direct naar Guyana met een totale reistijd van 12 uur.

Twee keer per week (Op zondag en maandag om 11.30) is deze verbinding vanuit tussen Amsterdam en Guyana de snelste route voor Europese reizigers om deze prachtige groene bestemming te ontdekken. Ondanks het feit dat een verandering van vliegtuig op Johan Adolf Pengel International Airport (Suriname) vereist is, zullen reizigers op doorreis zijn en daarom geen Suriname-visum nodig hebben of douane- of immigratieplichtig zijn. Bagage wordt vanuit Amsterdam doorgelabeld.

 

 

Guyana ligt ten westen van Suriname en profileert zich met name als Eco-bestemming. Deze nieuwe vlucht zal de belangstelling voor deze mooie bestemming ongetwijfeld doen toenemen.

Deze vlucht is te boeken via KLM.com en Transguyana.net. (Let op – tickets moeten apart worden gekocht). De 2 uur durende Trans Guyana-transfer zal aan boord zijn van de Beech 1900D die van Johan Adolf Pengel International Airport (Suriname) naar de Eugene F. Correia Internationale luchthaven (Ogle, Guyana) vliegt, aansluitend op de rechtstreekse vlucht van KLM vanuit Schiphol.

 

 

De internationale luchthaven Eugene F. Correia (Ogle, Guyana) ligt op slechts 10 minuten van het hart van de hoofdstad van Guyana, Georgetown, en biedt ideale toegang voor reizigers die het nog weinig bekende Zuid-Amerikaanse land willen verkennen.

Was Guyana nog grotendeels onbekend tot voor kort, vanwege de recente wereldwijde erkenning als een toonaangevende duurzame bestemming is daarin verandering aan het komen. Guyana is een klein Zuid-Amerikaans land dat zes etnische groepen herbergt. Guyana wordt begrensd door Brazilië, Suriname en Venezuela en maakt deel uit van het ‘Guiana Shield’, een van ‘s werelds meest biodiverse regio’s met veel inheemse soorten en staat bekend als het ‘Land van de Reuzen’ in Zuid-Amerika. Guyana heeft Atlantische stranden in het noorden, ongerepte bergketens in het westen, schijnbaar eindeloze savannes in het zuiden en 18% van ‘s werelds tropische regenwouden. Het is een onaangeroerde speeltuin voor ontdekkingsreizigers en avonturiers.

Brian Mullis, directeur van de Guyana Tourism Authority (GTA), zegt: “Dit is een erg positieve ontwikkeling voor Guyana als bezoekersbestemming. De nieuwe route vanuit Suriname vermindert de totale vliegtijd van Europa naar Georgetown, Guyana, met ongeveer drie uur, waardoor snellere en gemakkelijkere toegang mogelijk is. In de afgelopen maanden hebben we een toename van het aantal bezoekers van Guyana gezien, maar we weten dat connectiviteit nog steeds een uitdaging is. Deze nieuwe samenwerking tussen KLM Royal Dutch Airlines en Trans Guyana Airways opent Guyana verder voor Europese bezoekers op zoek naar off-the-beaten-path, authentieke ervaringen. We kijken ernaar uit om meer bezoekers uit Nederland en daarbuiten te verwelkomen. ”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.