Tip van insiders: de LAWA – dom en rotsen of de heilige Elisabeth

Even weg van de sleur van alledag en dan – ja, wat dan eigenlijk? Het liefst lekker wandelen, maar bij een totale lengte van 290 kilometer is het nog lastig kiezen welke etappe van de Lahnwanderweg u vandaag eens wilt lopen. Wat vindt u van de dom, geneeskrachtig water en rotsen, of van een bezoek aan de heilige Elisabeth? Wij stellen 2 tochten aan u voor, waarbij u wandelt door het Lahn-landschap en tegelijkertijd cultuur opsnuift.

Door de riviervlakte van de Lahn naar de heilige Elisabeth (etappe 6)

Door de vlaktes en over de heuvels rond de Lahn naar Marburg wandelen is heerlijk ontspannend. De imposante Elisabethkerk is het doel van deze wandeling, die begint in de riviervlakte met uitzicht op de rivier de Lahn. De wandeling start bij het station in Caldern. Pas na Sterzhausen snijdt de Lahnwanderweg een bocht in de Lahn af en volgt hij een wandelvriendelijke alternatieve route over de heuvels richting Marburg. Als beloning voor het gematigde bergop-bergaf zijn er schitterende vergezichten. Het Behring-mausoleum, vlak voor Marburg, is simpelweg gigantisch.

 

 

Wanneer men langs de St. Michaels-kapel richting stad wandelt, biedt de Lahnwanderweg de zeldzame gelegenheid om ‘op ooghoogte’ te zijn met de torens van de imposante Elisabethkerk. Aan het slot van de etappe pronkt de kerk dan in haar volle glorie. De kerk maakt de verering van de heilige Elisabeth door de Marburgers en de ontelbare middeleeuwse pelgrims werkelijk tastbaar en is als eerste zuiver gotische hallenkerk ten westen van de Rijn ook een architectonisch highlight.

 

 

Het is aan te bevelen voldoende tijd in te plannen voor een zwerftocht door Marburg, want het landgrafelijke slot, de oude binnenstad, het theater en het nachtleven in deze studentenstad lokken.

Bergop, bergaf naar kastelen, dom en geneeskrachtig water (etappe 16)

Deze wandeling voert stroomopwaarts langs de benedenloop van de Lahn van Balduinstein via Diez naar de domstad Limburg. Er valt ontzettend veel te beleven op deze dag, tijdens de wandeling bergop, bergaf door het imposante landschap rond de benedenloop van de Lahn, waar men kan genieten van uitzichten en bossen. Wanneer men Fachingen bereikt, denkt iedereen meteen aan water. En dat is logisch, want hier ontspringt al sinds jaar en dag bijzonder geneeskrachtig water uit de belangrijkste bron van geneeskrachtig water in Duitsland. Twee bochten in de Lahn verder stroomopwaarts vinden we in Diez de wieg van het huidige Nederlandse koningshuis.

In dit stadje torent het gravenslot hoog boven de Lahn. Ook ligt hier het barokslot Oranienstein. En omdat de inwoners van Diez praktische mensen zijn, hebben ze in het ene gebouw een viersterrenjeugdherberg ondergebracht en in het andere een conferentiecentrum. Aan het eind van de wandeling verschijnt Limburg met zijn prachtige dom aan de horizon.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Een bezichtiging van de domschat en het oude centrum van deze vakwerkstad, een chocoladeproeverij of een bezoek aan het sterrenrestaurant 360° zijn een waardige afsluiting van dit bezoek aan het Lahntal. Meer informatie bij: 
Lahntal Tourismus Verband e.V.www.daslahntal.de

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.