Het Lahntal: stad, land, en rivier vol charme

Het Lahntal maakt met zijn ongerepte natuur, cultuurhistorische steden en bezienswaardigheden en afwisselende landschappen dat je zin krijgt om te gaan wandelen, fietsen of kanoën.

Allerlei wandelroutes in het Lahntal zijn gecertificeerd en bieden ontspannen wandelplezier in een afwisselend landschap. De 290 km lange Lahnwanderweg verbindt bijzondere bezienswaardigheden, culturele hoogtepunten en de kleinere en grotere plaatsen waarin gepauzeerd of overnacht kan worden. Het dichte netwerk van wandelpaden biedt bijna ontelbaar veel wandelroutes en combinatiemogelijkheden.

 

 

Het Lahntal is ook een paradijs voor fietsers. De circa 240 kilometer lange Lahntalradweg volgt de Lahn van de bron tot de plaats waar hij in de Rijn uitmondt. Daarnaast kan er ook heerlijk worden gefietst op de Salzböderadweg, de Seenradweg van de Perfstausee naar de Aartalsee, de Lahn-Limes-Radweg, de Lahn-Eder-Radweg ten noorden van Marburg, de Otto-Uddelohde-Radweg in het Burgwald en de Weiltalradweg.

 

 

De Lahn biedt kanoërs maar liefst 160 ‘peddelbare’ kilometers en behoort tot een van de meest kanovriendelijke rivieren in Duitsland. Wie een kanotocht maakt, dient gebruik te maken van de 27 speciaal voor kanoërs bestemde in- en uitstapplaatsen. Ook voor de pauzes zijn er specifiek aangewezen plekken. Om de schoonheid van Lahn te bewaren zijn de oevers van de Lahn grotendeels beschermd natuurgebied. Zo blijft de natuur in het Lahntal behouden en kan tegelijkertijd het veelzijdige landschap vanaf het water worden ontdekt.

Beginnend in het Rothaargebergte bij Siegen volgt de Lahn zijn oorspronkelijke loop over 242 km door ongerepte natuur en langs cultuurhistorische bezienswaardigheden en afwisselende landschappen, tot hij bij Lahnstein in de Rijn uitmondt. Daarnaast zijn er schilderachtige oude binnensteden, tal van kastelen en burchten, imposante kerken, kloosters en kathedralen en duidelijke sporen van de Kelten en de Romeinen, die blijk geven van de eeuwenoude geschiedenis van het Lahntal.

Meer informatie

Voor meer informatie ga je naar www.lahnwanderweg.de of www.daslahntal.de.

Neem contact op met Verkeersbureau Hessen

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Hessen ontvangen*

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.