Miami blijkt ook dit jaar weer een spicy bestemming te zijn

Miami is altijd al een feest geweest voor de zintuigen, van grillige Art Deco architectuur en zwoele zeewind tot Latijns-Amerikaanse muziek- maar het is de culinaire scene die de show steelt in Miami. Je eet tijdens Miami spice een 3-gangen diner voor $39 of voor $23 een lunch of brunch bij de deelnemende restaurants

De Miami Spice Restaurant Maanden

Met epische culinaire evenementen en de Miami Spice Restaurant Maanden (jaarlijks van 1 augustus tot 30 september), tot eetgelegenheden vol celebrities en hippe cocktail cultuur, Miami heeft zich op de mondiale gastronomie kaart geplaatst. De dinner scene weerspiegelt de internationale smaak van Miami. Van Cubaanse, Haïtiaanse, Peruaanse en Colombiaanse tot aan Indiase, Thaise, Japanse, Argentijnse en nog veel meer. Deze smeltkroes heeft een fusion revolutie veroorzaakt voor fijnproevers, foodies en gourmet-journalisten. Ook diegene die verlangen naar de traditionele keuken kunnen nog steeds hun hart ophalen bij de Cubaanse en Haïtiaanse restaurants.

 

 

Deze culinaire smeltkroes zorgt voor de favorieten van James Beard, zoals Michelle Bernstein (Cena door Michy’s, Seagrape) en Giorgio Rapicavoli (Eten House). Het trekt ook andere steren uit de hele wereld naar Miami zoals Jose Mendin (Pubbelly) en Michael Schwartz (Michael’s Genuine Food & Drink). Deze en een nieuwe lichting indie chefs hebben ervoor gezorgd dat Miami een plek heeft verdiend in de top 20 van Thrillist’s Best Food Cities lijst.

 

 

Met bijna 10.000 eetgelegenheden is Miami’s is een serieuze zien-en gezien worden culinaire hotspot. Zelfs de foodtrucks hebben de top gehaald. De jet-set site Jetsetter.com rankt Miami in de top 5 Best Food Truck Cities. De hoofdpersoon in de film Chef (2014), is dan ook niet voor niets naar Miami teruggekeerd om zijn culinaire passie te hervinden en een food truck bedrijf te starten.

Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau

Fabuleuze festivals en evenementen

Miami is het hele jaar door host van prestigieuze wijn en eet-evenementen. De Food Network South Beach Wine & Food Festival (februari) is een niet te missen forum voor serieuze foodies. Hier komen de bekende celebritues en prominente figuren uit de culinaire en wijn/sterke drank industrie om een weekend te ervaren vol proeverijen, diners en culinaire seminars.

Andere niet-te-missen events met een sterke culinaire component zijn onder meer:

  • Carnaval Miami (maart) presentatie van Miami’s Latijns-smaak;
  • Deering Seafood Festival on the Bay (maart) met verse vis en zeevruchten
  • Florida’s; Veritage Wine & Food Festival (april) die plaatsvinden in de hele provincie
  • Miami / Bahamas Goombay Festival (juni), waar Goombay Coconut Grove transformeert tot Nassau’s Bay Street
  • Taste of the Nafion® Zuid-Florida voor No Kid Hungry (juli), gerund door veteraan beroemde chef-kok Allen Susser en andere culinaire glitterati, waar de gasten een wereld van smaken uit meer dan 50 top restaurants kunt proeven;
    International Mango Festival (juli) met een reeks van heerlijke mango gebeurtenissen in Fairchild Tropical Botanic Garden.

Lees meer over culinair Miami op verkeersbureaus.info/noord-amerika/usa/florida/miami/eten-drinken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.