De verborgen juweeltjes van het Griekse eiland Naxos

Naxos is het grootste en groenste eiland in de Cycladen. Met hoge bergen, vruchtbare valleien, groene kloven, prachtige marines en traditionele dorpen hoog op bergtoppen, waar de inwoners leven van de vruchten van het land. De rijke veeteelt op Naxos helpt om lokale kazen en goed eten te leveren aan alle tavernes en restaurants op het eiland.

Naxos Beach

Bij binnenkomst in de haven van de witgekalkte Chora van Naxos kom je het eilandje Palatia tegen. Op het eilandje Palatia staat een marmeren poort, de tempel van Apollo; “Portara” sinds de 6e eeuw voor Christus. Chora, de hoofdstad van Naxos, waarvan het monument een imposant Venetiaans kasteel is, is een oud kasteelstadje met geplaveide steegjes (in het Grieks bekend als kalderimia) waar je een unieke mix van Cycladische en middeleeuwse architectuur bewondert. Herenhuizen met Venetiaanse balkons die hun ingangen nog steeds versieren, smalle gewelfde steegjes, katholieke kerken en vestingwerken.

Traditionele kleurrijke dorpen

Verken traditionele dorpen rond het eiland: Aperathos is een kleurrijk bergachtig dorp met 5 musea, stenen huizen, prachtige pleinen en smalle steegjes geplaveid met marmer. Filoti is een schilderachtig bergachtig dorp, gebouwd op de top van een rots, omgeven door weelderige vegetatie met kubusvormige huizen en smalle geplaveide steegjes. Onder de enorme plataan van het dorp geniet je van unieke zelfgemaakte zoetigheden. Naxos is ook beroemd om zijn grote verscheidenheid aan culturele evenementen.

 

Lees ook dit artikel: Het vruchtbare Naxos

 


Een goede combinatie voor een vakantie op Naxos is om een dagtocht naar de kleine Cycladen te maken of nog beter een zeilervaring waar je geniet van de eilandjes Koufonisia, Schoinousa, Irakleia en Donousa.

 

 

Lees hier meer over de Griekse eilanden Koufonisia, Schoinousa, Irakleia en Donousa.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.