Vier LGBTQ+ Pride over de hele wereld

Recent onderzoek van Booking.com* toont aan dat bijna een derde (31%) van de Nederlandse reizigers rekening houdt met maatschappelijke onderwerpen bij het bepalen van hun vakantiebestemming. Nu we midden in de Nederlandse pride-week zitten en bijna een vijfde (17%) van de Nederlandse reizigers tussen de 18 en 34 in 2019 een Pride-event wil bezoeken, heeft Booking.com besloten om de LGBTQ+-gemeenschap in het zonnetje te zetten door op zoek te gaan naar de beste festivals en parades over de hele wereld die je echt niet mag missen. Lesbisch, gay, bi, transgender, queer, intersekse of aseksueel: tijdens pride is er plek voor iedereen om de liefde te vieren.

Pride Amsterdam, Nederland

Hét pride event waar wij het hele jaar naar uitkijken, is natuurlijk die in onze eigen hoofdstad. De aftrap met onder andere de Rainbow Market, Pride & Sports, een openluchttheater en concerten was op 27 juli in het Vondelpark in Amsterdam, en de pride week duurt tot 4 augustus. De Canal Parade, het hoofdevenement dat met zijn uitbundige botenoptocht en feestgangers jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt, is op 3 augustus en heeft dit jaar als thema ‘Remember the past, create the future’.

De ‘place to be’

Gelegen aan de Prinsengracht, perfect op de route van de Canal Parade, geeft Apartments Prinsengracht een geweldig uitzicht op de optocht over het water. Dit appartement beschikt over alle gemakken van dien en voelt aan als een echt ‘thuis’, waarmee het bezoekers een kijkje in het Amsterdamse leven geeft.

 

Lees ook dit artikel: Bezoek de Pride Week in Malta

 

Brighton & Hove Pride, Verenigd Koninkrijk

Al sinds 1991 vindt de pride plaats in Brighton waar het jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt – zowel Britten als toeristen. Deze zomer start de pride op donderdag 2 augustus en duurt het tot 4 augustus. Het populaire event staat erom bekend dat er een bijzonder vriendelijke sfeer hangt. Met alle kleurrijke outfits, grote feesten en optreden van supersterren Kylie Minogue, Jessie J en Grace Jones is het een van de meest spectaculaire weekenden in Brighton van het hele jaar.

De ‘place to be’

Brighton is een van de grootste en bekendste badplaatsen van het Verenigd Koninkrijk, dus een verblijf aan het water is absoluut een aanrader. The Boardwalk Apartments biedt uitzicht op de jachthaven van Brighton en biedt alles wat je nodig hebt om bij te komen van de festiviteiten.

 

 

Stockholm Pride, Zweden

Het grootste pride-festival van Scandinavië vind je in Stockholm van 29 juli tot en met 3 augustus. De vieringen in de Zweedse hoofdstad duren maar liefst een week en vullen het centrum met feesten, workshops, seminars, concerten en nog veel meer. De parade zelf vindt plaats op de laatste dag en trekt jaarlijks 50.000 deelnemers en 500.000 bezoekers. Het event is extra bijzonder dit jaar omdat zij het keurmerk ‘Sustainable Event’ heeft gekregen van de organisatie ‘Keep Sweden Tidy’.

De ‘place to be’

Verblijf voor een unieke ervaring in het Mälardrottningen Yacht Hotel & Restaurant. Dit botel ligt vlakbij het Stadhuis van Stockholm aangemeerd – waar de parade van start gaat dit jaar – en geeft een prachtig uitzicht over het water.

Gay and Lesbian Mardi Gras, Australië

Echt iets om naar uit te kijken na de zomer: de Gay and Lesbian Mardi Gras in Sydney op 29 februari 2020. Dit evenement is een van de grootste LGBTQ+-evenementen ter wereld, een van de meest historische in Australië, en heeft altijd al honderdduizenden mensen uit het hele land en daarbuiten aangetrokken. Het meest indrukwekkende onderdeel is de parade langs Oxford Street, waarna de dag afsluit met een spectaculair feest met meerdere popconcerten.

De ‘place to be’

Verblijf daar waar het gebeurt. Orange Stay Sydney CBD ligt direct naast Oxford Street en vanaf hier kun je de parade voorbij zien komen. De appartementen liggen op minder dan twee kilometer van de Royal Botanic Gardens en de Art Gallery of New South Wales.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.