Bezoek de Pride Week in Malta

Van 6 tot 15 september 2019 neemt Malta alle kleuren van de regenboog aan tijdens de Pride Week. Kleurrijke praalwagens met uitbundige feestvierders trekken door de Maltese straten. Met meer dan 15 evenementen viert het eiland het leven en de diversiteit. Dat Malta LGBTQ+’ers met open armen ontvangt blijkt wel uit de Rainbow Index. Voor de vierde keer op rij staat Malta dit jaar op nummer één op deze lijst, waarop landen gerangschikt worden op basis van hun inzet en bescherming tegenover de LGBTQ+ gemeenschap.

De eerste Malta Pride Week vond in 2014 plaats. Intussen is dit feest uitgegroeid tot een groots evenement waar duizenden toeristen van over de hele wereld op af komen om hun solidariteit te betuigen aan de LGBTQ+ gemeenschap.

 

 

Pride Week 2019

Tijdens de Pride Week staan er 15 fantastische evenementen in allerlei categorieën gepland. Zo is er een Pride Fashion Night, een Film Night, een voetbaltoernooi, een debat en een Drag Lip Sync Battle. Op zaterdag 7 september staat zustereiland Gozo in teken van de Pride.

 

 

Pride Mars: 14 september in Valletta

Op 14 september vindt de Pride Mars plaats, het hoogtepunt van de Pride Week. Deze kleurrijke mars met duizenden regenboogvlaggen en ballonnen start om 16.30 uur op het plein The Granaries (Floriana). Om 18.30 uur komen alle feestvierders aan op het St. George’s plein. Daarna volgt het Pride Concert, dat tot 23 uur duurt. Voor iedereen die er nog geen genoeg van heeft, zijn er over het eiland fantastische afterparty’s.

Malta nummer 1 op de Rainbow Index

De Rainbow Index wordt sinds 2009 opgemaakt door de Europese organisatie ILGA, die opkomt voor rechten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksuelen. De Rainbow Index kijkt naar de rechten van LHBTI’ers in 49 landen. Al voor het vierde jaar op rij prijkt Malta in 2019 bovenaan de lijst.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.