De mooiste concerten en meer in Het Park bij de Euromast

De Dag van de Romantische Muziek is voor de 33ste editie uitgebreid naar drie dagen en omgedoopt tot Weekend van de Romantische Muziek. Op 23, 24 en 25 augustus kun je in het historische park aan de voet van de Euromast gratis genieten van de mooiste klassieke en romantische muziek van topmusici.

Ook zijn er bijzondere lezingen, is er heerlijk eten en kun je slenteren langs romantische marktkramen. Nieuw dit jaar is een bijzonder maanlichtconcert, onder leiding van pianist Mike Boddé. Het festival heeft als doel klassieke muziek toegankelijk en bereikbaar te maken voor alle leeftijden.

Klassieke muziek in historisch decor

In een drukke wereldstad zijn lichte klanken en zachte stemmen soms lastig te horen. Tijdens het Weekend van de Romantische Muziek is er aandacht voor subtiliteit, kwetsbaarheid, ontroering, romantiek en schoonheid. Op vijf podia verspreid door het park geven gevestigde namen uit binnen- en buitenland bijzondere concerten en is er speciale aandacht voor talent uit eigen stad. Ook staan er andere kunstvormen zoals poëzie op het programma en zijn er interessante lezingen.

 

Lees ook dit artikel: Rotterdam vanuit een kubus

 

Hoogtepunten

Op vrijdag om 18:00 uur openen sopraan Laetitia Gerards en pianist Ramon van Engelenhoven het festival met een sprankelend optreden. Laetitia studeerde cum laude af aan het Amsterdams conservatorium en ontving in haar carrière al vele prijzen. In 2013 won ze het prestigieuze Prinses Christina Concours, een jaar later de Concertgebouw Young Talent Award. De jonge zangeres krijgt wereldwijd lovende kritieken en geeft concerten over de hele wereld. Ook Ramon van Engelenhoven studeerde cum laude af en viel vaak in de prijzen. Zo won hij onder andere de prestigieuze Grand Prix Youri Egorov.

 

 

Op zaterdag geeft pianist Mike Boddé een bijzonder maanlichtconcert en speelt hij ‘Nachtlicht’, samen met Merel Vercammen (viool) en Sterre Konijn (zang). Luister naar muziek en stemmen in het schemerduister, lieflijke jazz, improvisaties en natuurlijk ‘nocturnes’: de nachtmuziek uit de klassieke wereld.

Op zondag staat de jonge, Rotterdamse vioolvirtuoos Niek Baar op het programma, samen met pianist Ben Kim. Niek studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en won in 2018 het prestigieuze Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back’. Zijn vaste, Amerikaanse pianist Ben Kim wordt gezien als één van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie.

Ook zijn er concerten van gitaarvirtuozen The Rosenbergs, pianist Rembrandt Frerichs, Radomir and his Balkan Orchestra, het North Sea String Quartet, is er een workshops van het Ukelele Paradijs en kun je heerlijk mee blèren met De Meezingbende.

Lezingen

Naast concerten in de buitenlucht zijn er in de sfeervolle spiegeltent lezingen waar je meer te weten komt over klassieke muziek en spraakmakende componisten. Acteur en theatermaker Jacques Riebeek kruipt in de huid van componist Tsjaikovski en vertelt in passend kostuum over diens leven, begeleid door pianiste Tatiana Chevtchouk. De Volksuniversiteit vertelt je alles over de Weense operette en schrijver Adriaan van Dis zal een romantische passage voordragen.

Romantische markt

Traditiegetrouw wordt het publiek uitgenodigd zich te kleden in de sfeer van het romantische decor van het festival: grote hoeden en zwierige rokken voor de dames, de heren keurig in pak. Voor inspiratie is er een sfeervolle markt met kraampjes vol ‘romantische’ artikelen, zoals elegante wandelstokken, prachtige sjaals, geurende zeepjes en hoeden. Ook is er een visagist voor een make over in romantische stijl.

Zaterdag en zondag start het festival met yoga om 9.30 uur. Het hele weekend is er een kinderprogramma in de tuin van Parqiet waar de kleintjes instrumenten kunnen maken van hout. Onder sfeervolle lampjes kun je genieten van heerlijk eten en drinken aan lange tafels. Er zijn verschillende eettentjes met een klein terras. Op zaterdag en zondag verzorgt sterrenrestaurant Parkheuvel een bijzondere lunch in Het Park. Zelf eten meenemen? Een snack is toegestaan, maar alcoholische dranken niet.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.