Dit de zijn 5 nieuwe Boeing 777 vrachtvliegtuigen van Qatar

Op dinsdag 9 juli 2019 hebben Qatar Airways en Boeing tijdens een ceremonie in het Witte Huis een belangrijke order afgerond voor vijf Boeing 777 vrachtvliegtuigen.

In aanwezigheid van Zijne Hoogheid sjeik Tamim Bin Hamad al-Thani, emir van de Staat Qatar, en de president van de Verenigde Staten Donald Trump vond een ondertekeningsceremonie plaats tussen de Chief Executive van Qatar Airways Group, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker en de president en CEO van Boeing Commercial Airplanes, de heer Kevin McAllister.

De order, die tegen de huidige koersen een waarde heeft van $ 1,8 miljard, werd in juni van dit jaar aangekondigd met de ondertekening in Parijs van een memorandum van overeenstemming.

 

 

De Group Chief Executive van Qatar Airways, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, zei het volgende: “Het is een eer om deze gewichtige order voor vijf Boeing 777 vrachtvliegtuigen te ondertekenen in bijzijn van Zijne Hoogheid sjeik Tamim Bin Hamad Al-Thani, emir van de Staat Qatar en Donald Trump, president van de Verenigde Staten.

Wij zijn bijzonder verheugd dat we onze lange relatie met Boeing Commercial Airplanes kunnen verlengen. Deze order stelt Qatar Airways in staat uit te groeien tot de grootste luchtvrachtvervoerder ter wereld, zowel qua omvang van de vloot als qua netwerk. Daarnaast is het een bewijs van ons voortdurende commitment aan Amerikaanse productie.”

 

 

De President en CEO van Boeing Commercial Airplanes, de heer Kevin McAllister, sprak zich als volgt uit: “Het is een eer om vandaag deze overeenkomst te ondertekenen met Qatar Airways, een maatschappij die al meer dan 20 jaar onze partner is voor langeafstandsvliegtuigen. Wij vinden het fantastisch dat Qatar Airways, een van ‘s werelds belangrijkste luchtvrachtvervoerders, de vrachtvloot blijft uitbreiden met onze 777 vrachtvliegtuigen. We waarderen de samenwerking met hun enorm, evenals de positieve effecten ervan op Boeing, onze medewerkers, leveranciers en de communities.”

Van alle bestaande tweemotorige vrachtvliegtuigen heeft de Boeing 777 het grootste vliegbereik. De machine is gebaseerd op de Boeing 777-200 Long Range-vliegtuigen die opereren op de ultralangeafstandroutes van de luchtvaartmaatschappij. De Boeing 777F heeft een laadvermogen van 102 metrieke ton en kan non-stop een afstand afleggen van 9.070 km. Dat vliegbereik vertaalt zich in belangrijke besparingen voor luchtvrachtmaatschappijen: minder stops, lagere landingsrechten, minder drukte op transferhubs, lagere behandelingskosten en kortere leveringstijden. Mede dankzij die besparingen is het vliegtuig een mooie toevoeging aan de vloot van de luchtvaartmaatschappij. De Boeing 777 zal worden ingezet op langeafstandroutes naar Noord- en Zuid-Amerika, het Verre Oosten, Azië en bestemmingen in Afrika.

Het vrachtvolume van Qatar Airways steeg in 2018 ten opzichte van 2017 met 10 procent en ook haar producten presteerden extreem goed. De maatschappij zag haar tonnage groeien en voerde verschillende belangrijke verbeteringen door. Zo werd de vrachtcapaciteit in de ‘buik’ van passagiersvliegtuigen naar een groot aantal bestemmingen binnen haar netwerk verhoogd. Ook werden in 2018 twee gloednieuwe Boeing 777 vrachtvliegtuigen aan de vloot toegevoegd. Verder startte de maatschappij in mei 2019 met vrachtvluchten naar twee nieuwe bestemmingen: Guadalajara in Mexico en Almaty in Kazachstan.

Qatar Airways Cargo, de vrachtdivisie van Qatar Airways, maakte in de afgelopen jaren aanzienlijke groei door en groeide sneller dan haar concurrenten. Waar ze in 2003 slechts drie Airbus 300-600 vrachtvliegtuigen bezat, is ze vandaag de dag een van de drie grootste luchtvrachtvervoerders ter wereld met een vloot van 23 vrachtvliegtuigen en meer dan 250 passagierstoestellen met vrachtcapaciteit in de ‘buik’. Cargo is een uitermate belangrijke en winstgevende divisie van Qatar Airways Group en haar bijdrage aan de groep is van vitaal belang.

Qatar Airways werd meermaals bekroond en kreeg de titel van ‘World’s Best Airline’ in de World Airline Awards 2019, een initiatief van het internationale adviesbureau Skytrax. Qatar Airways werd ook bekroond met de titels ‘Best Airline in the Middle East’, ‘World’s Best Business Class’, ‘Best Business Class Seat’, als erkenning voor de revolutionaire Businessclass ervaring, Qsuite. Qatar Airways is de enige luchtvaartmaatschappij die vijf keer de felbegeerde titel ‘Skytrax Airline of the Year’ heeft gekregen, beschouwd als het toppunt van uitmuntendheid in de luchtvaartindustrie.

Qatar Airways heeft momenteel een moderne vloot van 250 vliegtuigen, die via haar hub Hamad International Airport (HIA) meer dan 160 bestemmingen wereldwijd aanvliegen. De luchtvaartmaatschappij heeft recent ook andere nieuwe bestemmingen gelanceerd zoals Davao (Filipijnen), Mogadishu (Somalië), Izmir (Turkije), Rabat (Marokko), Lissabon (Portugal) en Malta. De luchtvaartmaatschappij voegt in oktober 2019 nog Langkawi (Maleisië) toe aan het uitgebreide netwerk.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.