Peru beste reputatie van Latijns-Amerika

Peru staat op de eerste plaats van de Latijns-Amerikaanse landen in de 2019 Country RepTrack, een jaarlijkse rangschikking van de meest gereputeerde landen ter wereld door het Reputation Institute*. Dit meldt Peru’s Export and Tourism Promotion Board (PromPerú). Volgens de laatste rangschikking klom het Inca-land twee posities in vergelijking met het rapport van vorig jaar. Ook staat het land op de 25ste plaats (62.2 punten) in de globale rangschikking, waarbij het Mexico, Brazilië, Argentinië, Colombia en Chili achter zich laat.

Ook bij de FutureBrand Country Index** – die de sterkte van de perceptie van landen meet zoals dat ook bij consumenten- of bedrijfsmerken gebeurt – is Peru een van de grote stijgers. Zij staan in de FutureBrand’s 2019 Country Index twaalf plaatsen hoger ten opzichte van de afgelopen meting in 2014 (van 49 naar 37). Samen met landen als Slowakije, Roemenië, Hongarije en Turkije is Peru de afgelopen vijf jaar het meest gestegen.

 

 

Volgens Edgar Vasquez, minister van Buitenlandse Handel en Toerisme, mogen de Peruanen trots zijn op deze prestaties – die onder andere het resultaat zijn van de promotiestrategie van het Inca-land – en is het een motivatie om hard te blijven werken, de export te stimuleren, en investeringen en internationale toeristen aan te trekken.

 

 

*The Reputation Institute is opgericht in 1997 en meet meer dan 7.000 bedrijven per jaar, verspreid over 55 landen en 20 verschillende industrieën.

**De FutureBrand Index laat zien welke landen zich kwalificeren als een ‘country brand’ en als gevolg daarvan een meetbaar voordeel kunnen hebben ten opzichte van ‘concurrentie’.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.