Zo viert de Apenheul haar 48ste verjaardag

Dierenpark Apenheul uit Apeldoorn viert vandaag haar 48e verjaardag met een bijzondere traktatie voor de bonobo’s. Voor deze apen – die van alle apen het meest op mensen lijken – staat er alleen vandaag suikerriet op het menu, wat voor bonobo’s een echt feestmaal is.

Geschiedenis

Apenheul werd 48 jaar geleden in 1971 opgericht door de Rotterdamse fotograaf Wim Mager. Zijn idee voor het huisvesten van apen was revolutionair. Hij wilde dieren niet in hokken en kooien huisvesten, maar in grote, natuurlijke verblijven waar ze zoveel mogelijk natuurlijk gedrag kunnen laten zien. Inmiddels is Apenheul uitgegroeid tot een 13 hectare groot park met bijna 300 apen, waarvan ongeveer de helft los tussen de bezoekers loopt. Dit concept is wereldwijd nog steeds uniek. Daar is het Apeldoornse apenpark erg trots op.

 

 

Herken jezelf

De bonobo is één van de 35 apensoorten die Apenheul rijk is. Van alle apen lijkt deze apensoort het meest op mensen: ons DNA is voor ruim 98 procent hetzelfde. Ook is de bonobo één van de vijf apensoorten die dit jaar centraal staan binnen Apenheul’s jaarthema ‘herken jezelf’. Aan de hand van het gedrag van bonobo’s, gorilla’s, orang-oetans, ringstaartmaki’s en doodshoofdapen ontdekken bezoekers op welke aap zij het meest lijken. In de zomervakantie organiseert Apenheul van 19 juli t/m 18 augustus extra kinderactiviteiten binnen dit thema.

 

 

Korting

Bezoekers profiteren deze zomer van extra korting die alleen online kan oplopen tot maximaal € 5,- per persoon. Zo krijgen bezoekers korting als ze Apenheul vóór 10.00 uur of na 14.00 uur bezoeken in de periode van 13 juli t/m 25 augustus. Het park is dan ook langer open dan normaal: van 9.00 tot 18.00 uur. Wie later komt hoeft overigens niet bang te zijn om iets te missen. De dierverzorgers geven bijvoorbeeld dagelijks extra voederpresentaties in het park.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.