Handige tips voor jouw vakantie naar Turkije

Nog eventjes en het vakantieseizoen barst in alle hevigheid los. Ook dit jaar reizen weer heel veel mensen af naar het mooie Turkije. Logisch, want dit land is én blijft een beeldschone vakantiebestemming. Om je nog beter voor te bereiden op je reis, geven we je een aantal handige tips en tricks.

Ook attenderen we je graag nog even op één van de mooiste plaatsjes van het land.

Ervaar de rust aan de Turkse Riviera

Een heerlijke vakantie in Turkije neemt elk jaar weer aan populariteit toe. Steeds meer mensen kiezen voor de veelzijdigheid van dit land. De bevolking is uiterst vriendelijk, De Turkse keuken laat niets te wensen over en het klimaat is precies zoals je dat mag verwachten van een zonvakantie. Turkije is zowel voor de sportieve vakantiegangers als de echte genieters een sprookje uit duizend en één nacht. Je kunt er volop deelnemen aan watersportactiviteiten, maar lekker luieren op witte en schone stranden is ook zeker een mogelijkheid.

 

 

Ook natuurliefhebbers kunnen in Turkije volop genieten. Naast de bruisende badplaatsen zoals Side en Antalya, herbergt het land ook nog kleine authentieke dorpjes waar sfeer en rust de overhand heeft. Een mooi voorbeeld hiervan is Kumkoy. Je vindt dit kleine plaatsje dicht in de buurt van de bovengenoemde plaatsen. Een prima toevluchtsoord als je het bruisende leven even wilt ontvluchten. Ook de Düden watervallen liggen hier vlakbij en zijn de moeite van het bezoeken zeker waard. Het echte vakantiegevoel beleef je op de rustige en mooie stranden van Kumkoy.

Zonnebedjes in Turkije.

Vakantie naar Turkije? Dit moet je zeker inpakken

Natuurlijk neem jij je leukste jurkjes en sandaaltjes mee naar Turkije. Maar heb je ook aan de meer praktische zaken gedacht? Naast je Turkije visum is het ook van groot belang om je koffer te voorzien van een aantal handige spullen. Neem bijvoorbeeld een goede waterproof zonnebrandcrème mee met een hoge factor. De Turkse zon draait namelijk graag overuren en is behoorlijk krachtig. Zeker als jouw huid nog niet veel zon gewend is, is het aan te raden om goed te smeren.

 

 

Hoewel de medische zorg in Turkije prima geregeld is, is het verstandig om wat diarreeremmers en pijnstillers mee te nemen. Zo heb je jouw vertrouwde medicatie altijd bij de hand als dat nodig mocht zijn. Controleer van te voren wel even of je deze medicijnen zomaar mee mag nemen naar het buitenland. Voor sommige producten geldt namelijk een verbod of heb je een medische verklaring nodig. Je kunt dit zelf eenvoudig checken op de website van de rijksoverheid of de Belastingdienst. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Turkije visum online aanvragen

Buiten zonnebrandcrème en andere medische hulpmiddelen, is ook het aanvragen van een Turkije visum van groot belang als je langer blijft dan 3 maanden. Dit is verplicht als je de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt en afreist naar Turkije voor een overwintervakantie. Het visum kun je tot 12 uur voor je vertrekt online aanvragen, maar we raden je aan om dit wat eerder te doen. Hoewel een Turkije visum online aanvragen binnen een kwartier geregeld is, is het toch fijn om dit alvast geregeld te hebben. Op de luchthaven schiet dit er vaak bij in én betaal je een veel hogere prijs. Zodra je het Turkije visum online aangevraagd hebt kun je deze uitprinten en bij je reisdocumenten voegen. Zo ga je altijd optimaal voorbereid op reis en geniet je nog meer van je welverdiende lange vakantie in Turkije.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.